AddToAny

- Har blitt en livsstil

God stemning, samhold og spennende oppdrag er det som drar Norsk Folkehjelps førstehjelpere tilbake til Norway Cup år etter år. Sanitetens innsats gjennom alle år ble hedret med pris.
- Det er mye som har endret seg. Vi hadde et telt ute på sletta i begynnelsen, og vi var vel en 14 - 15 stykker, erindrer førstehjelper Arvid Eriksen fra Norway Cups spede begynnelse på 1972.
Eriksen, som fyller 80 år til høsten og har sett hvordan Norsk Folkehjelps oppdrag har vokst i takt med at stadig flere ungdommer kom trekkenes fra både innland og det store utland.

30 000 UNGDOMMER. Med drøyt 30.000 deltagere som kjemper om baller over hele Oslo, kan det fort bli stygge taklinger, overtråkk og skrubbsår. Da er det godt å ha Norsk Folkehjelps sanitetstjeneste i ryggen.
- Vi har vært med fra start. Det startet med et telt ute på Ekebergsletta, til at vi nå har ti store poster, feltsykehus og tre ambulanser. Det at vi har klart å levere tjenesten i alle år, med god hjelp fra lag utenfor Oslo, er noe vi er stolte over, kunne tjenesteleder for Norsk Folkehjelp Siw Lilly Osmundsen, fortelle før cupen begynte.

HAR GOD KONTROLL. I tillegg til å ha flere poster og feltsykehus på
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt