AddToAny

Hadde en drøm, fant lokale og satte i gang

Hadde en drøm, fant lokale og satte i gang
Etter 41 år med IT og programmering i Posten, fulgte Else Myhre (63) drømmen sin om å starte noe eget. I oktober åpnet hun Havets Fryd i Parkveien i Oslo. Else Myhre satser på produkter av fisk.
(Foto Tora Herud

I et område der kafeer, restauranter og ta-med-hjem-mat av nesten alle slag ligger tett i tett, dukket det plutselig opp et lite spisested med hjerteformede fiskekaker og fiskesuppe på menyen. Vegg i vegg ligger en sushibar. - Jeg har hatt en drøm om å starte en liten kafé i et nabolag. Da jeg jeg kom over en artikkel om "Søstrene Hagelin" i Bergen, kontaktet jeg dem som driver stedet. Først foreslo jeg et samarbeid og vi hadde en del kontakt, men de trakk seg. Så da startet jeg bare for meg selv, sier hun.

Myhre søkte Innovasjon Norge om støtte på 200.000 kroner, men fikk avslag. - De mente dette ikke var en ny idé. Men jeg har energi og lyst, og jeg kommer ikke til å gi opp med det første.

Mye måtte gjøres før åpning Else Myhre sier hun ikke har gjort noen markedsundersøkelse eller regnet ut hvor mange personer som passerer utenfor på fortauet, for å finne kundegrunnlaget. Men beliggenheten mellom Slottsparken og Litteraturhuset noen hundre meter unna på den ene siden og Høgskolen i Oslo og Akershus på den andre siden, tilsier at det det går en del mennesker forbi i løpet av en dag. -Lokalet fant jeg ved hjelp av en næringsmegler. Det har vært spisested før, men hadde vært stengt en stund. Jeg leide lokalet "som det var", heter det vel, og så har jeg pusset opp fra grunnen av. Rørleggerne kunne Mattilsynets regler, så det gikk bra, sier hun.

Ute brenner stearinlys på et lite bord og ønsker velkommen. Inne er det lunt og koselig med småbord og sofabenker langs veggene. -Utfordringen er å få kunder, gjøre markedsføringsjobben. Den har jeg liten erfaring med.

Fiskekaker i stedet for boller Else Myhre synes det er hyggelig når småbarnsfedre kommer innom og kjøper fiskekaker til seg selv og barna, i stedet for å gå et annet sted og kanskje kjøpe boller. Hun er født i Øygarden ved Bergen. Etter gymnaset i Hardanger begynte Else Myhre å jobbe i Posten, og tok den interne utdanningen hun kunne få der. - Jeg har jobbet med IT og programmering helt siden hullkort-maskinene og innføringen av det første skrankesystemet i Posten. Men før jul var jeg ofte ute og jobbet på postkontorene for å ta unna der. Nå er det bare 30 postkontorer igjen, og jeg er pensjonert fra Posten, der jeg gikk av med AFP og gavepensjon, sier hun.

Men slutte å jobbe hadde hun ikke lyst til. - Vil du ha brød til? spør Else Myhre kunden ved disken, mens hun øser opp fiskesuppe i en tallerken.

Gå til mediet

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt