AddToAny

Håpløshet og fortvilelse

De umenneskelige lidelsene det palestinske folket nå opplever i Gaza er fortsettelsen av en 75 år lang tragedie. Generasjoner av palestinske barn vokser opp i konstant frykt, med traumer de aldri rekker å bearbeide før neste angrep.
Ifølge palestinske helsemyndigheter er flere enn 15 000 mennesker, inkludert mer enn 6000 barn, drept i Gaza etter Hamas-angrepet på Israel 7. oktober. 1200 israelere har også mistet livet som følge av den pågående krigen.
I tillegg har 70 journalister og 112 ansatte i FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) blitt drept i Gaza siden starten av krigen 7. oktober. Dette er det høyeste antallet FN-hjelpearbeidere drept i en konflikt i FNs historie.
Norsk Folkehjelps landdirektør i Palestina, Kelly Flynn, begynte i stilingen i begynnelsen av september.
- Norsk Folkehjelps kontor ligger i Gaza by, hvor jeg etter planen skulle bo. 7. oktober var jeg i Ramallah på Vestbredden for å ordne de siste tillatelsene med palestinske myndigheter, men etter Hamas-angrepet mot Israel ble det umulig for meg å komme inn i Gaza. Derfor har jeg midlertidig tilhold i Amman i Jordan, forteller hun.

MANGLER MAT OG MEDISINER. Norsk Folkehjelp har ni ansatte i Gaza og én på Vestbredden, og Flynn rakk ikke å møte alle før krigen startet.
- Jeg forsøker å holde kontakten med dem hver morgen og kveld hvis det er mulig å komme gjennom på telefon, sier hun, og understreker at situasjonen for medarbeiderne er dramatisk.
- Det de formidler til meg er håpløshet og fortvilelse. Ingen av dem føler seg trygge, og de mangler både mat, medisiner og ly. Dette er mennesker som er drevet av en dyp trang til å hjelpe andre, men nå står de i en situasjon hvor de også er nødt til å prioritere å ta vare på seg selv og sine familier. Jeg forsøker å støtte dem så godt jeg kan, og forsikrer dem om at selv om vi er atskilt, så står jeg sammen med dem, sier hun.

INTERNT FORDREVNE. Kelly Flynn er også opptatt av å formidle støtten fra det internasjonale samfunnet til sine medarbeidere.
- Norsk Folkehjelps hovedkontor i Oslo holder meg oppdatert om hva som skjer i Norge, og jeg deler informasjon om protester og demonstrasjoner til støtte for Palestina med våre ansatte. Solidariteten fra det internasjonale samfunnet betyr mye for oss, forteller hun.
Flynn understreker at krigen som startet 7. oktober er fo
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt