AddToAny

GLASSES IN CLASSES OG KORRIGERING AV SYNSFEIL HOS BARN

Hvilken betydning har politikk og økonomi for barns utvikling og læring? Hvor viktig er området du vokser opp i for mulighetene senere i livet? Det gjøres nå studier både i Norge og utlandet som ser på hva synsproblemer har å si for læringsutbyttet til barn.
... Og når forskningen antyder at hyperopi er en viktig årsak til at barn faller utenfor på skolen og samfunnet; Hva hindrer oss optikere fra å ha et tettere samarbeid med skolen og lærerne?«Reading is the gateway skill that makes all other learning possible.» Barack Obama. Fra sitt hjemmekontor i Boston, USA, klokken fire om morgenen lokal tid, starter Bruce Moore fra New England School of Optometry, dagens første foredrag på det fjortende Kongsberg Vision Meeting. Han mener at vi optikere har for lett for å bare tenke på øyet og synet alene, og ikke er flinke nok til å anerkjenne sammenhengene som er funnet mellom ukorrigerte synsfeil og permanent synstap, barns helse, utdannelse, og fysiske, motoriske, sosiale og emosjonelle utvikling. Barnets syn har dermed mye å si for fremtidig økonomi, sosial status og generell helse.
Synet er en viktig faktor i et barns utvikling, både motorisk, akademisk og sosialt. Det er funnet klare sammenhenger mellom hyperopi og læring, samt mellom hyperopi, amblyopi og strabisme. For aldersgruppen opp til 45 år er amblyopi en større årsak til betydelig synstap enn alle andre årsaker til sammen. Dette til tross for at amblyopi er en tilstand som kan unngås hvis den oppdages og behandles riktig. Det skulle derfor ikke vært et så stort problem.
Screening er en kjapp og effektiv metode for å tidlig kunne avdekke synsproblemer hos barn. Men skolescreening som kun bruker avstandsvisus, er ifølge Zimbabwe Eyecare and Learning (ZEAL) studien, lite trolig å avdekke hyperopi. I USA har mer enn 15 % av førskolebarna moderat til høy hyperopi. I Norge er hyperopi det største refraktive problemet hos barn og tenåringer. Allikevel blir hy
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

De jobber med alt fra etikk, til kliniske retningslinjer, humanitært arbeid og optikeres kompetanse. I høst samarbeidet de med styret for å gjøre hverandre enda bedre.
Optikeren 18.12.2023
Relevant og nyttig forskning ble presentert på Kongsberg Vision Meeting 2023. Her får du høydepunktene med optikerblikk!
Optikeren 18.12.2023
I høst kom det på plass en samarbeidsavtale mellom Norges Optikerforbund og Akademikerforbundet. Denne avtalen vil bidra til å styrke deg som fagperson og arbeidstaker.
Optikeren 18.12.2023
Norges Optikerforbund har signert en samarbeidsavtale med Akademikerforbundet. Avtalen skal bidra til å ivareta optikere både som fagpersoner og arbeidstakere.
Optikeren 23.10.2023
Studentene fikk møte representanter fra optikerbransjen på Karrieredagen 2023.
Optikeren 23.10.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt