AddToAny

Frivillig arbeid i et kontrastrikt lokalsamfunn

- Nei, vi tror ikke faren for noe russisk angrep på Finnmark har økt etter invasjonen av Ukraina. For oss er det stadig like viktig å bidra til å ivareta et godt forhold til våre naboer over grensa og lokalt her i Kirkenes, på tross av storpolitikken. Denne krigen gjør stor skade for den vanlige innbygger både i Ukraina og i Russland.
De siste par årene har Kathrine P. Strønen vært leder av Norsk Folkehjelp Sør-Varanger, organisasjonens eneste lag med Russland som nærmeste nabo. I Kirkenes utgjør russere seks-sju prosent av befolkningen. Tre av seks styremedlemmer i laget er russiske. I Kirkenes er samhandling med våre naboer i øst en mangeårig, solid og stolt tradisjon. Slik er det også i andre deler av Finnmark, Norges største fylke i utstrekning, med ca. 70 000 innbyggere.
Solberg-regjeringens påbegynte sammenslåing av fylkene Troms og Finnmark er vedtatt reversert av vår nåværende regjering.

SØRINGEN SOM BLE FINNMARKING. Kathrine er opprinnelig fra Fredrikstad, men har bodd i Kirkenes i 20 år. - I mange år var jeg sykepleier på sykehuset her i byen. Etter hvert tok jeg videreutdanning, og nå har jeg vært lektor i videregående her i fem år. Læreryrket gir mer forutsigbar fritid, noe jeg verdsetter mye. Det kommer også ledervervet mitt til gode å ikke jobbe skift, sier Kathrine.
Laget har en lang tradisjon med aktiv innsats for bedre integrering i lokalsamfunnet av nye tilflyttere, både arbeidsmigranter og flyktninger, blant annet gjennom prosjektet Kjærringhjelp.
Da Appell besøkte Kirkenes i begynnelsen av mai, hadde byen tre grader, regn og vannrett snø med enkelte solgløtt innimellom. Fire måneder senere er det +25 og strålende augustsol. Kathrine forteller entusiastisk at siste
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt