NTL-magasinet
27.08.2025
Det er mange sykdommer som kan følge med dyr til matbordet. Derfor er Mattilsynet på plass på slakteriene og sjekker både levende og døde dyr.
Lyden av tørrfor som ristes i en boks, lokker grisene i riktig retning. De tror de skal få mat, men egentlig ledes de mot slaktebenken hos Fatland slakteri i Oslo. Skingrende hvin fyller den tette luften i rommet.
Neste stopp er gassfellen der de skal bedøves. Det er viktig med flyt i prosessen, for man ønsker ikke at det skjer noe med dyrene underveis. Dyrene skal være 100 prosent friske og raske fram til bedøving.
På en slags karusell senkes grisene ned i CO2. Dette gir høy metni
Les opprinnelig artikkelNeste stopp er gassfellen der de skal bedøves. Det er viktig med flyt i prosessen, for man ønsker ikke at det skjer noe med dyrene underveis. Dyrene skal være 100 prosent friske og raske fram til bedøving.
På en slags karusell senkes grisene ned i CO2. Dette gir høy metni


































































































