AddToAny

Fra Akerselva til Arktis

I landskapsarkitektenes nye lokaler i Kunstakademiet i Tromsø stikker konstruksjoner i tre opp fra den glatte gulvoverflaten. Med sine buede former kan man tenke seg de fem «skulpturene» som et lite øysamfunn i rommet.
- Det er en meget spesiell utstilling fordi det er objekter inne i utstillingsrommet, sier professor og studieprogramleder Thomas Juel Clemmensen om utstillingen «AHO møter UiT» som åpnet 24. september. Utstillingen markerer at de første studentene som startet på det femårige mastergradsprogrammet der Arkitektur- og designhøgskolen (AHO) i Oslo har slått seg sammen med UiT Norges arktiske universitet, nå har ankommet Tromsø for å fullføre utdanningen. At utstillingen er blitt som den har blitt, har med pandemien å gjøre, forklarer Clemmensen:

- Utstillingen er tenkt ut i koronaens tid. Vi trengte å lage en utstilling som kunne være digital, men ville samtidig også vise at vi har fått nye lokaler. Derfor har vi laget en slags scenografi, et fysisk interface til den digitale utstillingen.

QR-koder

På vandringen inn i studentenes «øysamfunn» finner jeg QR-koder på gulvet i og omkring «øyene». Rundt meg står de aller fleste besøkende allerede med snuten ned i skjermen. Det har blitt mye skanning av QR-koder under koronatiden, så publikum har god trening. Via QR-kodene får vi tilgang til flere titalls tegninger, videoer og andre digitale presentasjoner. Det viser seg å være prosjekter som studentene har arbeidet med de tre første årene.

Hydrologi, geologi, økologi og generelt mye vær og vind har tydeligvis stått i fokus. For eksempel avslø

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det var da Mathilde Sprovin holdt på med doktoravhandlingen sin om arkitekturutdannelsen ved Tegneskolen i Christiania at hun la merke til at det var overraskende mange kvinnelige elever.
Arkitektnytt 27.01.2022
På sørsiden av Lustrafjorden, innerst i Sognefjorden, ligger Urnes stavkirke på gården Ornes. Kirken er datert til 1130 og havnet på Unescos verdensarvliste allerede i 1979, som én av de to første norske oppføringene.
Arkitektnytt 27.01.2022
Dette er historien om en gelékonkurranse mellom to fysikere på 1930-tallet, et forsøk på å samle stjernestøv i verdensrommet og et supermateriale, som foreløpig er for dyrt til å ta i bruk for alvor.
Arkitektnytt 26.01.2022
Josefines gate 32 vil denne våren formodentlig syde litt mer av liv enn den har gjort de seneste årene.
Arkitektnytt 25.01.2022
Bransjekvelden «nr.17: Andre boller» fant i fjor vinter sted i byMad, Mad-familiens kafé i Pilestredet i Oslo.
Arkitektnytt 24.01.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt