AddToAny

Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med

Jeg er blant dem som kaster meg ut i debatter med liv og lyst, og jeg har diskutert med folk som har et annet syn enn meg både på rovdyr og hva god dyrevelferd innebærer.
Der er det som kjent noen ytterpunkter som fører en rimelig usaklig tone, det vet alle som går inn i debattene.

Mange debatter: Jeg liker best en god debatt der argumentene blir lest og forstått av motstanderen, kanskje flytter ståsteder seg litt underveis. Internt i landbruket har vi mange debatter. Jeg diskuterer både med andre medlemmer i Bondelaget, folk som er medlemmer andre steder eller står utenfor. Meninger brynes både i fysiske møter og via tastatur og nett.

Noen ganger får jeg og mine meningsfeller gjennomslag for en sak, andre ganger ikke - slike avklaringer skjer ved avstemninger i årsmøter. Eller som politiske gjennomslag. Greit nok. På nettet er det vanskeligere å avgjøre hvem som har flertallet bak seg. Man kan høste mange tomler opp, og det er jo et tegn. Men hvem trykker på tommelen? Og hvem er de som byr på et latterfjes når du har gjort rede for synet ditt?

Vanskelig å stå fram: Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med. Noe av det nettgruppa #bondeopprør21 bidro med, var at flere turte å åpne opp om hvor tøff hverdagen er. Det var veldig viktige bidrag for å få en god virkelighetsforståelse fram mot jordbruksoppgjøret i 2021 - det vil si: Brudde

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Tiden flyr, og vi nærmer oss raskt slutten av året. Råmelkslaboratoriet forventer en økning i antall innsendte prøver i tiden frem mot jul og nyttår.
Bondebladet 23.11.2023
Det er satt i verk flere tiltak for å redusere produksjonen og lagrene av storfe og gris. Engrosprisene ble redusert i august og nedgangen er videreført inn i 2024 for å bidra til økt salg. I tillegg er prisene på varer fra reguleringslager satt ned. For egg er det behov for noe økt produksjon.
Bondebladet 23.11.2023
Bondebladet 23.11.2023
Magnus Mo Opsahl skal lede et lokallag med mange unge kolleger som er villige til å investere.
Bondebladet 23.11.2023
Sveriges villsvinjakt i den smitta sona er i gang. Sveriges og Norges landbruksministre er enige om en reell bestandsnedgang på svensk side.
Bondebladet 23.11.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt