AddToAny

Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med

Jeg er blant dem som kaster meg ut i debatter med liv og lyst, og jeg har diskutert med folk som har et annet syn enn meg både på rovdyr og hva god dyrevelferd innebærer.
Der er det som kjent noen ytterpunkter som fører en rimelig usaklig tone, det vet alle som går inn i debattene.

Mange debatter: Jeg liker best en god debatt der argumentene blir lest og forstått av motstanderen, kanskje flytter ståsteder seg litt underveis. Internt i landbruket har vi mange debatter. Jeg diskuterer både med andre medlemmer i Bondelaget, folk som er medlemmer andre steder eller står utenfor. Meninger brynes både i fysiske møter og via tastatur og nett.

Noen ganger får jeg og mine meningsfeller gjennomslag for en sak, andre ganger ikke - slike avklaringer skjer ved avstemninger i årsmøter. Eller som politiske gjennomslag. Greit nok. På nettet er det vanskeligere å avgjøre hvem som har flertallet bak seg. Man kan høste mange tomler opp, og det er jo et tegn. Men hvem trykker på tommelen? Og hvem er de som byr på et latterfjes når du har gjort rede for synet ditt?

Vanskelig å stå fram: Fortellinger om trang økonomi og vanvittige arbeidsmengder er vanskelige å stå fram med. Noe av det nettgruppa #bondeopprør21 bidro med, var at flere turte å åpne opp om hvor tøff hverdagen er. Det var veldig viktige bidrag for å få en god virkelighetsforståelse fram mot jordbruksoppgjøret i 2021 - det vil si: Brudde

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

Det ble hogget mer tømmer enn noen gang i Norge i fjor. I alt ble det hogd 11,5 millioner kubikkmeter industrivirke for salg i 2022.
Bondebladet 30.01.2023
Høyre avviser ikke et lakseforlik, men mener det må store endringer til om det skal bli aktuelt.
Bondebladet 30.01.2023
Gjennom klimaavtalen med regjeringen og den store, kloke investeringen i klimakalkulatoren har landbruket skaffet seg en utmerket posisjon for å levere på klimakutt uten å ta ned produksjonen.
Bondebladet 30.01.2023
Sandra Borch mener jordbruksoppgjøret for 2022 og 2023 bidro til å dempe prisveksten på mat - vel å merke sammenlignet med det landene rundt oss opplever.
Bondebladet 27.01.2023
Forhandlingene mellom staten og Norske Reindriftsamers Landsforbund starter opp 7. februar, og skal være avsluttet innen 1. mars.
Bondebladet 27.01.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt