AddToAny

Forebygging av periodontitt

Forebygging av periodontitt
Det er kun i Skandinavia amalgam er forbudt, mens det fortsatt benyttes i resten av verden. Under årets World Dental Federations (FDI) kongress i Polen skal fjerning eller utfasing av kvikksølv diskuteres.
Et forbud mot kvikksølv bør være et viktig tema for de aller fleste land, ikke minst i tannhelsesammenheng. Kvikksølvholdig amalgam er antakeligvis fremdeles et av verdens mest brukte tannfyllingsmaterialer, og det er bare i Norge, Sverige og Danmark det er forbudt.Norsk ledelse

FDI spiller en viktig rolle i informasjonen og diskusjonen rundt dette temaet. Her er FDIs vitenskapskomité (Science Committee) drivkraften, og komiteen er ledet av den norske tannlegen Harry-Sam Selikowitz.- Hva er vitenskapskomiteens viktigste oppgaver i tiden fremover?

- Det er å videreformidle kunnskap til FDI sentralt og til de nasjonale tannlegeforeningene. Komiteen har sju medlemmer som kommer fra hele verden: I tillegg til meg selv har vi en nestleder fra England, de andre medlemmene kommer fra Frankrike, USA, Tyskland, Japan og Costa Rica. I tillegg er det representanter fra The International Association for Dental Research (IADR), fra International Organization for Standardization (ISO) og fra Verdens helseorganisasjon (WHO). Vi har en jevn og hyppig møtevirksomhet og et godt sekretariat som støtte i Genève, sier Harry-Sam Selikowitz.Science Committee er en av fem komiteer i FDI. De andre er: Dental Practice Committee, Education Committee, Membership Liaison and Support Committee og Public Health Committee.Globalt periodontittprosjekt

Vitenskapskomiteen har mange løpende prosjekter, men et av de to største er ifølge Selikowitz et globalt periodontittprosjekt, som er i startfasen. Her er det et såkalt task team som skal styre prosjektet, og hvor alle lederne av komiteene og presidenten i FDI er medlemmer.

- Vitenskapskomiteen har som sin første oppgave å lage en litteraturstud

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Vi burde vært ferdig snakket om saken, men fremdeles er det dessverre nødvendig å rette oppmerksomheten mot uønsket seksuell oppmerksomhet og trakassering i arbeidslivet.
Tenk deg at du går inn døra på jobb og det første du kjenner på er utrygghet. Hva gjør det med deg som fagperson? Og hvordan kan det påvirke pasientene?
Nå skal tariffavtalene digitaliseres og samles i Lovdata.
I 2024 er det igjen klart for landsmøte i Parat, denne gang i arktiske omgivelser. Hovedstyret har bestemt at neste års landsmøte går av stabelen i Tromsø 13. og 14. november.
Språk er ofte nøkkelen til å lykkes i arbeidslivet når man kommer til et nytt land. Sammen med organisasjonen Caritas bidrar Parat i et prosjekt for norskopplæring for arbeidsinnvandrere. Målet med prosjektet er å jobbe mot utenforskap, og for et mer inkluderende arbeidsliv.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt