AddToAny

Forberedt når krigen kommer

Parallelt med alt arbeidet som legges ned for å få på plass gode politiske reguleringsmekanismer for beskyttelse av sivile mot eksplosive våpen, driver Norsk Folkehjelp praktisk opplæring i beskyttelse og beredskap i krigsområder.
Programmet, som på engelsk forkortes til CPP (Conflict Preparedness and Protection) ble etablert i 2015, og gjennomføres i samarbeid med lokale organisasjoner og virksomheter, for eksempel skoler.
Da Israel igjen begynte å bombe den tett befolkede Gazastripen 5. august, ble mange av dem som har gjennomført CPP-opplæring i Palestina nødt til å ta i bruk kunnskapen sin. Også Norsk Folkehjelps ansatte måtte iverksette de tiltakene de vanligvis jobber med å lære bort til andre. I nabolaget til CPP-koordinator Zaina Abuyunis merket de lite til opptrappingen de første timene.
- Israel hadde annonsert at det ville bli en stor operasjon, og vi hørte tidlig droner og bombefly som fløy over hodene våre - ellers var det rolig. Men da jeg sto på kjøkkenet og laget pizza litt senere på dagen, hørte jeg plutselig en enorm eksplosjon like i nærheten av huset. Et nabo
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt