AddToAny

Fellesskaperen

Egen sykdom har gitt fengselsbetjent Daniel Johnsen mer tålmodighet og bedre forståelse for at andre kan slite. Det er nyttig både på hjemmebane og på jobb.
Det er tidlig på morgenen på Brattørkaia i Trondheim. Fengselsbetjent Daniel Johnsen tar imot med nybrygga kaffe på kontoret.
- Jeg er ikke noen kontorrotte, bedyrer han, og påpeker at han er mye ute og møter medlemmene, og tar vakter i fengselet.
Han har allerede trent styrke i dag, for den tidligere 1. divisjonsspilleren for Byåsens fotballag liker å holde seg i form. Dessuten er han nødt til det.

Cellegift en del av hverdagen
For det har ikke alltid vært full fart for Johnsen. Han er født med Aksial spondyloartritt, tidligere kalt Bekhterevs sykdom. I mange år hadde han smerter i hofta og lyskene og forsto ikke hva det var. Sykdommen rammer kroppens store ledd og senefester, som i bekkenet og ryggen.
Det eneste som hjelper og kan holde sykdommen i sjakk, er trening og fysisk aktivitet. Det var mens han gikk fengselsskolen at han måtte legge fotballkarrieren på hylla på grunn av konstante smerter. Først i 2021 begynte han med cellegift hver uke, og da forsvant smertene.
- I dag er jeg helt smertefri og glad. Det gjør at jeg er mer tålmodig og har mer energi til alle rundt meg også, stråler han.
Selv ikke ungene klarer å irritere ham og hisse ham opp lenger.
- Det skyldes nok at jeg har lang erfaring med å jobbe med krevende innsatte. Jeg tror egen s
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Posthornet

Sentralt tillitsvalgte i Posten Bring Bildrift er forberedt på et krevende tariffoppgjør, men melder foreløpig om ro i rekkene.
Posthornet 15.04.2024
Nesten 25 år etter at Posten solgte Postgirobygget i Oslo, har den siste gjengen flyttet fra «Kjelleren».
Posthornet 15.04.2024
Blomstringen av kirsebærtrærne er en stor begivenhet mange steder i verden. Trærne i Washington blomstret rekordtidlig i år, og en unormalt varm mars måned er forklaringen.
Posthornet 15.04.2024
Faner har vært brukt i lang tid, av egyptere og kinesere for 1000 år siden, i korstog og av vikinger opp igjennom historien. Senere har laug og frivillige organisasjoner brukt faner.
Posthornet 15.04.2024
Det sentrale tillegget i Spekter-virksomhetene er satt til nesten 14.000 kroner. Nå skal det forhandles lokalt.
Posthornet 15.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt