Magasinet for fagorganiserte
24.11.2021
På Ikea Food i Bergen ville dei tilsette vere med og bestemme. Det førte til medlemsboom og tariffavtale på null komma niks.
BERGEN: Joakim Viken legg opp ein frukost-tallerken på Ikea i Åsane. Jobben hans er å servere mat til køen med gjestar og gjere klar mat til steiking. Det trengst. Sultne stamkundar, arbeidsfolk og pensjonister er i ferd med å fylle restauranten fredag føremiddag, klare for eit varmt og godt måltid til ein billig penge.
Viken er også fersk klubbleiar for dei rundt 20 Fellesforbundet-medlemmene i Food-avdelinga på Ikeavarehuset i Bergen. I haust fekk dei tariffavtale. Det starta også med mat.
MATAVTALE
Dei tilsette i Ikea Food-avdelingane hadde ei matavtale som gjorde at dei så å seie åt gratis på jobb. Den viste seg å vere ulovleg, fordi dei tilsette ikkje skatta av frynsegodet. Dei tillitsvalde på andre varehu
Les opprinnelig artikkelViken er også fersk klubbleiar for dei rundt 20 Fellesforbundet-medlemmene i Food-avdelinga på Ikeavarehuset i Bergen. I haust fekk dei tariffavtale. Det starta også med mat.
MATAVTALE
Dei tilsette i Ikea Food-avdelingane hadde ei matavtale som gjorde at dei så å seie åt gratis på jobb. Den viste seg å vere ulovleg, fordi dei tilsette ikkje skatta av frynsegodet. Dei tillitsvalde på andre varehu