NNN-arbeideren
25.10.2019
Statsminister Erna Solberg besøkte Brustadbakeren like før valget. Hun var i likhet med mange andre imponert over hvor flinke de er til å integrere innvandrere.
- Jeg har bare ett kriterium når jeg ansetter folk. De må være motiverte, sier Umidjon Shamirzaev, bakerisjef for Brustadbakeren som både er et bakeri og en butikk som har døgnåpent 365 dager i året.
Hjelpemann på bakeri
Umidjon Shamirzaev, blant sine ansatte av praktiske grunner bare kalt Ole, kom til Norge for 10 år siden som flyktning. Han valgte Norge fordi vi har stor tillit som et land med humanistiske tradisjoner. Shamirzaev forteller at da han kom til Norge ante han ikke hva han skulle gjøre. Han kom først til Oslo hvor han bodde de første åtte månedene. Etter det flyttet han til Stavanger, fordi han fikk tilbud om jobb på Brustadbua i Stavanger. Som den første innvandrer. Han skulle rydde litt, vaske - ja, være en slags hjelpemann. Noen utdanning i bransjen hadde 30-åringen jo ikke.
Les opprinnelig artikkelHjelpemann på bakeri
Umidjon Shamirzaev, blant sine ansatte av praktiske grunner bare kalt Ole, kom til Norge for 10 år siden som flyktning. Han valgte Norge fordi vi har stor tillit som et land med humanistiske tradisjoner. Shamirzaev forteller at da han kom til Norge ante han ikke hva han skulle gjøre. Han kom først til Oslo hvor han bodde de første åtte månedene. Etter det flyttet han til Stavanger, fordi han fikk tilbud om jobb på Brustadbua i Stavanger. Som den første innvandrer. Han skulle rydde litt, vaske - ja, være en slags hjelpemann. Noen utdanning i bransjen hadde 30-åringen jo ikke.