AddToAny

Eventyret om pannekaka

Eventyret om pannekaka
Friluftlivslærer David Møller serverer gjerne elevene middag og dessert i en og samme panne. Det er flust av muligheter med en røre basert på egg, mel og melk.
Rrl t NAVN: David Møller (29 år)
BOSTED: Evje, der han jobber som lærer på Evje Folkehøgskole.
AKTUELL: Aktiv DNT-turleder klar for ny sommersesong.

Pannekaker er genialt. I stedet for klassikeren med blåbærsyltetøy kan du fylle dem med noe du liker, og plutselig har du en hit, sier David Møller, rører i røra og ser utover hjembyen.
Vi sitter på toppen av Vettakollen i Oslo. Nå fyrer David opp primusen med gnistene fra en gammel lighter. Så snart flammene er blå, setter han steikepanna på toppen og slenger i en klatt smør.
- Jeg steker opp noen pannekaker for å ha dem klare. Så lager jeg fyllet etterpå, forklarer han og heller litt røre i panna, der det freser godt. Pannekakeshowet er i gang, med første pannekakevipp.

DNT SOM ET ANKER
- Jeg trives med å lære bort og liker meg aller best på tur når jeg får dele gleden og kunnskapen jeg har med flere, forteller David. Og akkurat det gjør han, som lærer på Evje Folkehøyskole, med friluftsliv og bærekraft som linjefag. Friluftsliv er jobb og levevei, og det startet i DNT.
- Gjennom hele barndommen ble jeg tvunget med på fisketur. Det
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Det siste året har ordet friluftsliv gått sin seiersgang i pressen verden over. Friluftsliv har blitt en måte å kontrollere pandemien på.
Fjell og Vidde 22.03.2021
Ærverdige Innerdal Turisthytte er solgt til Kristiansund og Nordmøre Turistforening (KNT). - En glede og en lettelse at en ny, solid eier skal overta og drive videre, sier Iver Innerdal, som har drevet stedet i 37 år.
Fjell og Vidde 22.03.2021
Hjemmebakt brød. Fisk fra innsjøen like ved hytta. Kortreist, gjerne økologisk, og full av smak. Slik skal det bli på DNTs hytter, både de betjente og selvbetjente, i tiden framover.
Fjell og Vidde 22.03.2021
Fjell og Vidde 22.03.2021
Å klatre i trær og hoppe fra stein til stein er kult når jeg har med en venn.
Fjell og Vidde 22.03.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt