Dagligvarehandelen
24.05.2016
Et felles kvalitetssystem for landbruket er avgjørende for at forbrukerne skal ha tillit til norskprodusert mat.
Som styreleder i Matmerk vil jeg slå et slag for Kvalitetssystemet i landbruket (KSL). KSL er etter mitt skjønn en av grunnpilarene i det norske jordbruket, og systemet er også en av forutsetningene for norske merkeordninger som «Nyt Norge».
«Nyt Norge»skal vekke assosiasjoner til kvalitet og norsk matkultur. Kvalitetsstempelet gir seg utslag i forbrukeratferd. Fire år etter lansering sier 83 % av norske forbrukere at de kjenner igjen «Nyt Norge»merket, og vet hva det står for. Halvparten sier at merkingen gjør at de får lyst til å kjøpe norsk mat.
Uten et felles kvalitetssystem som KSL i bunnen, ville det vært vanskelig å oppnå samme grad av tillit til «Nyt Norge». Norske bønder som ben
Gå til mediet«Nyt Norge»skal vekke assosiasjoner til kvalitet og norsk matkultur. Kvalitetsstempelet gir seg utslag i forbrukeratferd. Fire år etter lansering sier 83 % av norske forbrukere at de kjenner igjen «Nyt Norge»merket, og vet hva det står for. Halvparten sier at merkingen gjør at de får lyst til å kjøpe norsk mat.
Uten et felles kvalitetssystem som KSL i bunnen, ville det vært vanskelig å oppnå samme grad av tillit til «Nyt Norge». Norske bønder som ben


































































































