AddToAny

Et evig dilemma

Mye er sagt og skrevet om hvordan avvirkningen av tømmer i Norge bør organiseres, spesielt om forholdet mellom tømmeraktørene og skogsentreprenørene.
Her finnes et bredt spekter av muligheter, fra at tømmerkjøperne - der skogeierandelslagene har en dominerende posisjon - har sitt eget driftsapparat, til at entreprenørene har en selvstendig rolle og selv står for mye av kontakten med skogeierne. Vi har også sett forsøk på samarbeid mellom entreprenører med sikte på å etablere alternative salgskanaler for tømmer, uten at dette har lykkes i særlig grad.

Her finnes ikke noe fasitsvar på hva som er optimalt, det er heller ikke slik at alle skogsentreprenører ønsker samme løsning. Noen vil bare ha tilgang til nok tømmer til enhver t

Les mer

Flere saker fra Norsk Skogbruk

Vi som arbeider med bygningsvern er stadig på leit etter material. Vi lyt finne tre som svarar til dei trea det gamle huset vi steller med var bygd av. Då er det i naturskogen vi leitar.
Norsk Skogbruk 04.06.2020
Er du en av skogbrukets maskinførere eller entreprenører som har fått tid til overs denne sommeren, bør du sjekke ut Skogkurs sine flunkende nye nettkurs. De retter seg både mot de som driver med hogst og de som bygger og oppgraderer veger.
Norsk Skogbruk 03.06.2020
Stafettpinnen: Vi har ikkje lange tradisjonar for skogbruk på Vestlandet. Tvert imot har vi ein førstegenerasjonsskog i sin beste veksealder.
Norsk Skogbruk 01.06.2020
Lena Valle videregående skole: Normalt ville vg2 skogbruk hatt den obligatoriske praktisk-muntlige eksamen om noen uker.
Norsk Skogbruk 30.05.2020
Rundt 500 deltok da Skog og tre i år ble gjennomført som Teams-webinar på grunn av korona-situasjonen. Det tok utgangspunkt i FNs to rapporter som uttrykker bekymring henholdsvis for klimaendringene og tap av biologisk mangfold.
Norsk Skogbruk 28.05.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt