AddToAny

- Enorm kunnskapsmangel

- Det er helt klart en fornyet interesse for nabolag. Når vi med Oslo arkitekturtriennale har tatt opp dette i ulike sammenhenger har responsen vært overveldende, fra alt fra klassiske akademikere til eiendomsutviklere og lokale aktivister.
Det er et begrep som forener ulike grupper, sier Erling Dokk Holm, som er styreleder i triennalen.

Han er også en av redaktørene for den nye boka «Nabolag: AHOs urbane utredninger 2022», utgitt av Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, i samarbeid med Oslo arkitekturtriennale.

- Det er noe selvsagt i at det er bra å ha gode nabolag. Men det er også åpenbart at gode nabolag har noen fellestrekk som vi har for dårlige analytiske begreper om, mener Dokk Holm.

Til triennalen

Kapittelforfatterne er deltidsstudenter i urbanisme, med erfaring innen byutvikling, planlegging og byforming, mens boka er redigert av Dokk Holm sammen med Lisbet Harboe, arkitekt, førsteamanuensis i urbanisme og leder for videreutdanningsmaster i urbanisme ved AHO, og Peter Hemmersam, arkitekt og professor i urban design ved skolen.

Boka kommer i forkant av triennalen, som i september arrangeres for åttende gang, og har nabolag som tema.

Re

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Arkitekturdagen 2022 er her med gjester fra inn- og utland, og i Folketeatret i Oslo kunne rundt 500 deltakere blant annet kjent med nye normer for nabolagsutvikling og møter dem som allerede former fremtidens nabolag:
Arkitektnytt 23.09.2022
Det vi ofte glemmer når vi arbeider med byutvikling er at vi selv er naboer, sa NAL-president Adnan Harambasic ved åpningen av Arkitekturdagen 2022, en del av Oslo arkitekturtriennale, som i år har nabolag som tema.
Arkitektnytt 23.09.2022
Sverre Fehn-paviljongen på Nasjonalmuseet Arkitektur er forvandlet til en skeiv nattklubb.
Arkitektnytt 22.09.2022
OSLO ARKITEKTURTRIENNALE: Det var folksomt på Oslo arkitekturtriennales snikåpningsdag onsdag ettermiddag.
Arkitektnytt 22.09.2022
Vi har allerede snakket om dansken med lastesykkel i redaksjonen, drømt om at fotografen kan få ham til å posere på nevnte lastesykkel til og med, og nå står den parkert midt på torget.
Arkitektnytt 22.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt