AddToAny

Endelig i gang med minerydding i en av verdens verste krigssoner

Krigen i Ukraina er den største humanitære krisen i Europa siden andre verdenskrig. FNs høykommissær for flyktninger anslår at en tredel av befolkningen har blitt tvunget på flukt.
Over sju millioner ukrainere har blitt internt fordrevet, mens mer enn seks millioner har flyktet ut av landet.
Enorme mengder eksplosive våpen har blitt brukt i tett befolkede områder. Av de 17,6 millioner ukrainerne som ifølge FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) trenger nødhjelp, har hele 10,7 millioner behov for mine- og eksplosivrydding.

SNUDDE SEG RUNDT PÅ REKORDTID. Da Russland invaderte Ukraina i februar 2022, hadde ikke Norsk Folkehjelp noen tilstedeværelse i Ukraina. Men med den ekstreme humanitære krisen som var under oppseiling, fikk organisasjonen raskt snudd seg rundt.
- I mai var jeg og en kollega på plass i Kyiv for å sette opp et landkontor. Det tok litt tid å få registrert seg, men myndighetene var veldig positive til at vi ønsket å bidra med mine- og eksplosivrydding, forteller Norsk Folkehjelps leder for mineryddingsprogrammet i Ukraina, Alberto Serra.
Behovet for minerydding var enormt allerede på det tidspunktet, men fram til alle formelle tillatelser var i orden, ble løsningen for Norsk Folkehjelp å skaffe utstyr til det ukrainske direktoratet for sivil beredskap (SESU). Innen året var omme, hadde programmet utstyrt ti av SESUs ryddelag med komplett utstyr.
- Slik fikk vi både dekket akutte behov hos de statlige minerydderne som hadde mistet mye av utstyret sitt i krigen og bevist at Norsk Folkehjelp er en seriøs og handlekraftig organisasjon, og også lagt et godt grunnlag for det videre samarbeidet med SESU, sier han.

BESKYTTELSE GJENNOM OPPLÆRING. De første aktivitetene som ble satt i gang var opplæring av sivile i beskyttelse og beredskap (CPP) og minerisiko i utsatte områder. Norsk F
Gå til mediet

Flere saker fra Appell

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi jobber med internasjonalt utviklingsarbeid, humanitær minerydding, sanitet og redningstjeneste, integrering og asyl.
Appell 04.12.2023
Grufulle tap av menneskeliv i Gaza. En kraftig økning i uro og vold mot sivile palestinere på Vestbredden. Daglig leder av Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon PFU, Abbas Milhem, har aldri før sett noe som ligner på det som skjer i Palestina nå.
Appell 04.12.2023
Å våkne hver dag med triste nyheter er blitt et faktum på Gazastripen Mer enn 200 palestinere drept i natt av israelske luftangrep Og dessverre i
Appell 04.12.2023
Norsk Folkehjelp Kongsvinger stiller alltid opp når de blir spurt om å bidra i lokalsamfunnet. For å få til dette er det én ting som gjelder: Et aktivt styre.
Appell 04.12.2023
Appell 04.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt