AddToAny

- En god arkitekt er en lat arkitekt

Det vi ofte glemmer når vi arbeider med byutvikling er at vi selv er naboer, sa NAL-president Adnan Harambasic ved åpningen av Arkitekturdagen 2022, en del av Oslo arkitekturtriennale, som i år har nabolag som tema.
- Vi har alle forestillinger om hva et godt nabolag er. For meg er det knyttet til noen hverdagsminner fra barndommen, som å være hos frisøren og høre det nyeste om naboen i b-oppgangen. Eller å høre dunkelyden av en hammer i et rammeverksted eid av slektninger av min far, fortalte Harambasic fra scenen.

- Hvorfor er de minnene så sterke? Fordi de reflekterer idealer for tilhørighet, noe som alltid er en forutsetning for å bygge fellesskap, sa NAL-presidenten, og satte dermed tonen for dagen.

Sirkulær månelanding

Tue Hesselberg Foged, partner i danske Effekt var første foredragsholder ut, og snakket om kontorets ambisiøse arbeid med å skape et «carbon reduction roadmap»: Her brukes Parisavtalen som en ramme for å sette konkrete mål for utslippskutt i dansk boligbygging.

Effekt arkitekter er veldig opptatt av å måle effekten arbeidet deres for å bygge på en måte som er sunt for både planeten og menneskene.

- Vi er første generasjon som forstår hva det er som foregår, men også siste generasjon som kan gjøre noe med det. Dette er den store utfordringen i vår tid, sier Foged.

Gjennom korte presentasjoner av en rekke prosjekter ga Foged også eksempler på hvordan kontoret jobber med triennalens og arkit

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Det har kommet tydelige signaler den siste tiden om at arkitekturbransjen er inne i en tøff periode.
Arkitektnytt 25.11.2022
«Et svært vellykket bylandskapsprosjekt i en sentral del av Fyllingsdalen i nær tilknytning til Bybanestoppet og lokalsenteret på Oasen».
Arkitektnytt 25.11.2022
Torsdag kveld ble Jacob-prisen delt ut til Kima arkitektur. Den 65 år gamle prisen, den høyeste utmerkelsen Design og arkitektur Norge (Doga) gir til aktive formgivere, arkitekter og designere, ble delt ut av Oslos byantikvar Janne Wilberg.
Arkitektnytt 24.11.2022
- Byrådet gir nå en tydelig beskjed om at byggesøknader som samsvarer med forslaget til ny småhusplan skal kunne behandles, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen i en pressemelding.
Arkitektnytt 24.11.2022
Like sør for Stavanger sentrum er planene nå klare for et nytt klimanøytralt sentrumsområde.
Arkitektnytt 24.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt