AstmaAllergi
17.12.2022
Snart skal nyttårsbordet dekkes. Hva med å servere kalkun? Å helsteke en kalkun kan virke langt mer komplisert enn det faktisk er.
Tips: Sil sjyen som har dannet seg i bunnen av langpannen og bruk den til kraft i sausen.
Helstek nyttårskalkun
FRI FOR: Melk, og naturlig fri for egg og gluten. Kjøper du kalkunen frossen bør den ligge 2-3 dager i kjøleskap før den stuffes og stekes. Man må ikke stuffe kalkunen, men du får en saftigere kalkun med mye smak, hvis du tar jobben.
4 PORSJONER 1 kalkun 5 kg 2 ts salt 1 ts pepper 200 g kald marging uten melk ½ liter vann Stuffing:
2 gule løk eller 4 sjalottløk, delt i 4 3 gulrøtter i terninger 2 fedd hvitløk finhakkes 150 g stangselleri i terninger 100 g svisker deles biter 1 ts salt ¼ kvernet pepper 1 ss frisk finhakket salvie Bland sammen ingrediensene i en bolle Sissel Brustad er NAAFs matspaltist. Hun har skrevet seks kokebøker, jobber med ernæring og har matallergi som sitt spesialområde. Hun er gründer av matportalene MinMat.no og AlleTilbords.no. Glaserte poteter
FRI FOR: Melk, ellers naturlig fri for andre allergener Det geniale med disse glaserte potetene er at de kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres.
4 PORSJONER 1 kg potet (små) 4 ss sukker 1 dl vann 1 ss margarin uten melk salt pepper
Gå til medietHelstek nyttårskalkun
FRI FOR: Melk, og naturlig fri for egg og gluten. Kjøper du kalkunen frossen bør den ligge 2-3 dager i kjøleskap før den stuffes og stekes. Man må ikke stuffe kalkunen, men du får en saftigere kalkun med mye smak, hvis du tar jobben.
4 PORSJONER 1 kalkun 5 kg 2 ts salt 1 ts pepper 200 g kald marging uten melk ½ liter vann Stuffing:
2 gule løk eller 4 sjalottløk, delt i 4 3 gulrøtter i terninger 2 fedd hvitløk finhakkes 150 g stangselleri i terninger 100 g svisker deles biter 1 ts salt ¼ kvernet pepper 1 ss frisk finhakket salvie Bland sammen ingrediensene i en bolle Sissel Brustad er NAAFs matspaltist. Hun har skrevet seks kokebøker, jobber med ernæring og har matallergi som sitt spesialområde. Hun er gründer av matportalene MinMat.no og AlleTilbords.no. Glaserte poteter
FRI FOR: Melk, ellers naturlig fri for andre allergener Det geniale med disse glaserte potetene er at de kan kokes ferdige i god tid, og varmes opp samtidig som de karamelliseres.
4 PORSJONER 1 kg potet (små) 4 ss sukker 1 dl vann 1 ss margarin uten melk salt pepper