AddToAny

En allergivennlig julaften

NAAF inviterer til en herlig tradisjonell julemiddag for fire personer, helt uten egg, melk og gluten. Oppskriftene er levert av vår nye matspaltist, Sissel Brustad.
Middag
Ribbe
Når du koker ribba før den stekes får du en saftig ribbe med sprø svor.

Du trenger:
1 kg tynnribbe med svor 1 ss salt Ca. 3 liter vann (vannet skal dekke ribben Smak til med salt og pepper
Slik gjør du:
1. Skjær/sag ribba i avlange biter (ca. 6-8 cm x 20 cm).
Det viktigste er at den passer kjelen din.
2. Legg ribbebitene i en stor kjele og hell vann over.
Alt kjøttet skal være dekket av vann.
3. La ribba småkoke/trekke i 1 til 1,5 time til kjøttet er ferdig kokt. Stikk en gaffel inn i kjøttet. Hvis gaffelen slipper kjøttet når du løfter den opp, er ribba ferdig kokt.
4. Ta ribba opp fra vannet og legg den på et stekebrett med høye kanter eller en ildfast form. Nå skal du «rute svoren». Da bruker du en skarp kniv og drar gjennom svoren i rette linjer og lager et rutenett. Du skal kun rute fettet, ikke kjøttet. Det er lett å rute svoren når ribba er nykokt.
5. Ribba kan ligge et par dager i kjøleskap før steking eller stekes med en gang. Velger du å fryse ribba, er dette riktig tidspunkt. Ribba må eventuelt tines før du steker den.
6. Kjøttet er ferdig kokt, så jobben du nå har er å steke ribba gyllenbrun og svoren sprø. Smak forsiktig på kjøttet og vurder om du vil ha mer salt. Kvern pepper og strø eventuelt litt salt over svoren. Ribba skal stekes med svoren opp.
7. Ribba stekes i varmluftsovn på 200 grader, eller i vanlig stekeovn på 220 grader i ca. 1 time. Kraften du får fra ribba brukes i sausen.

Tips! Dersom svoren ikke har begynt å poppe, skru temperaturen opp til 240 grader. Fordel 1,5 ts med sukker som du strør over ribba med lett hånd før du setter ribba tilbake
Gå til mediet

Flere saker fra AstmaAllergi

Organiseringen av NAAF
AstmaAllergi 07.03.2024
Et nytt forskningsprosjekt skal undersøke utbredelse av astma, og hva som utløser og forverrer symptomer hos pasienter med astma i dagens arbeidsliv.
AstmaAllergi 10.03.2023
Det er mange ekstra fordeler ved å være medlem i NAAF, og det er ikke mange du trenger å benytte deg av før du faktisk har tjent på medlemskapet ditt.
AstmaAllergi 17.12.2022
Lena Eivik har selv opplevd hvor verdifullt det er å ha et lokallag hvor man kan få kunnskap og treffe andre med de samme utfordringene. Nå skal hun lede forbundsstyret.
AstmaAllergi 17.12.2022
AstmaAllergi 17.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt