AddToAny

Eimante håper på lønnsvekst

Selv om elektrikere ikke er blant landets mest lavtlønte, er det krevende å få budsjettet til å gå opp i dyrtid for unge og enslige. Elektriker Eimante Masiulyte har måttet pante flasker for å ha råd til brød i vinter.
- Jeg håper lønna går opp! Det har vært noen tunge måneder, i alle fall nå på kalde, svarte vinteren, sier Eimante Masiulyte (24) når Nettverk er på besøk tidlig i mars måned.
Det er dyrt å være ung og aleneboende i 2024. Blant annet siste tids strømpriser i en ellers kald østlandsvinter tar på. Masiulyte leier en bolig ved Auli i Akershus. Hun lever sparsommelig. TV-en er ikke på mens PC-en er på, og PC-en er ikke på når TV-en er på. Varmekabler i gulvet er innstilt på 15 grader. Lysene er som regel av når hun inntar sofaen etter endt arbeidsdag. Hun har til tider vurdert å slå av kjøleskapet.
Varmekablene som holder trappa ned mot kjelleren isfri er dessverre en nødvendighet på den hardeste vinteren for å ikke skade seg.
- Når det er is, så skrur jeg dem på for å ikke risikere å tryne i trappa. Når det er kaldt, så står de på konstant og trekker strøm. Men jeg prøver å ha dem på minst mulig, sier Masiulyte.

Flaskepanting
Strømrasjonering og fyring i peisen til tross, strømregningen har vært stiv for den 45 kvadratmeters store kjellerleiligheten.
- Noen måneder har det vært såpass ille at jeg på slutten av måneden har måttet pante flasker bare for å se om jeg har råd til å kjøpe meg brød, forteller hun.
Hun har jobbet i GK Elektro i like over tre år. I det daglige jobber Masiulyte med ny barnehage og skole som blir bygget ved Aursmoen, et kvarters kjøretur fra der hun bor. Men Nettverk møter he
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Det eksisterer allerede en sliterordning, i avtalen om AFP (avtalefestet pensjon). Den kom på plass i hovedoppgjøret i 2018, og erstattet sluttvederlagsordningen.
Nettverk 17.04.2024
Av og til skulle jeg ønske jeg var indianer, japaner eller en annen art av homo sapiens med ekstra lang levealder, en art med stayerevne lik en
Nettverk 17.04.2024
Vinteren ser ut til å være på hell. Det er nok mange som trekker et lettelsens sukk over det og kanskje heller ser fram imot for eksempel elsparkesykkelsesongen.
Nettverk 17.04.2024
Hvis du driver mye med fin-mekking av elektroniske dippedutter eller andre sensitive dingser, eller eventuelt samler på fiffige verktøy, så bør du sjekke ut Arrowmax M1 Pro.
Nettverk 17.04.2024
Når sommeren omsider kommer er det mulig å gå med litt færre klær. Og da dukker det plutselig opp tatoveringer. Som er et konsept man kan elske eller hate eller velge å ikke forholde seg til.
Nettverk 17.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt