AddToAny

DRAMAKONGEN

I toppidretten handler det mest om å bli best. Men da det stormet som verst rundt hoppsjef Clas Brede Bråthen, var det fellesskapet i fagforeninga som ble redningen.
Hvordan skal dette gå? Spørsmålet kvernet rundt og rundt i Clas Brede Bråthens hode i førjulstida i fjor. Og det var ikke neste hopprenn sportssjefen for hopplandslaget bekymret seg for.
Det skjøt fart bitte lille julaften: Hans egen kamp for å beholde jobben tok av samtidig som kona Hege fikk beskjed om at hun skulle opereres for brystkreft. Siden da har firebarnsfamilien i Mjøndalen måttet tåle en offentlig skittstorm uten sidestykke i norsk hoppsport.
- Se det for deg: Jeg kommer til å få sparken, kona mi blir kanskje borte, og jeg står der alene med fire unger uten jobb.
Clas Brede Bråthen blir blank i øynene når han åpner opp om følelsene som raste rundt i kroppen i førjulsdagene for et år siden.
Nå kan han forhåpentligvis legge sitt annus horribilis bak seg. Kona er ute av tunnelen etter tøffe kreftkurer, og selv har han akkurat undertegnet ny kontrakt med Norges Skiforbund.
At hans profesjonelle liv er berget, takker Clas Brede Bråthen sin avdøde far for:
- Fagorganiser deg hvis det er mulig, sa han. Å følge dette rådet er den klokeste avgjørelsen jeg noen gang har tatt.

Brysom eller krevende?
Som sportssjef for hopperne i 17 år har Clas Brede Bråthen en merittliste ingen foreløpig kan matche: Hopperne hatt tatt medaljer i alle mesterskap de har deltatt i. De har satt verdensrekorder, tatt OL-gull, sammenlagtseire i verdenscupen, og ikke minst sørget for at kvinnehopperne nå kan ta sats i de aller fleste mesterskap. Alt dette på Bråthens vakt.
Så er det heller ikke hoppernes sportslige meritter Bråthen har vært uenig med arbeidsgiveren sin, Norges Skiforbund, om. Ekstremt kort og forenklet fortalt, har det handlet om prioriteringer, pengebruk og ordbruk.
Når partene nå har signert på en ny kontrakt er det tid for å la konflikten ligge. Men ett spørsmål står uansett igjen:
- Er du en brysom medarbeider?
- Jeg er veldig engasjert, veldig tydelig - og krevende. Skal du bli verdens beste i noe som helst, må du må være tydelig på hva du vil. Det er faktisk ganske krevende å bygge verdens viktigste hoppnasjon.

David mot Goliat
Hoppsjefen er ikke den første som har kjent på følelsen av å være
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra HK-Nytt

Elektronikkjeden har laget sitt eget tillitsvalgtsystem. HK kritiserer Elkjøp for å ha etablert et system som gir de ansatte falsk trygghet.
HK-Nytt 27.05.2022
Flertallet på Stortinget vil sette ned et utvalg som skal foreslå en lovendring for å styrke ansattes vern mot natt- og alenearbeid i varehandelen.
HK-Nytt 25.05.2022
Er du målrettet, konkurransedrevet og opptatt av lagspill? Da har Teknikmagasinet drømmejobben for deg. Men stillingen er bare på én prosent.
HK-Nytt 25.05.2022
Handel og Kontor og arbeidsgiverorganisasjonen Virke ble ikke enige om lønnsoppgjøret for de ansatte på bensinstasjoner tirsdag kveld. Nå må partene til mekling.
HK-Nytt 25.05.2022
Ferien står snart for døra, og junilønninga erstattes av feriepenger. Hva har du egentlig krav på, av både fri og penger?
HK-Nytt 25.05.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt