AddToAny

Diabetesen er en livsvenn

For Emilie er det viktig å ha et godt forhold til diabetesen, selv om blodsukkeret ikke alltid spiller på lag. Da er det godt at familien er en trygg havn, selv når kanoen velter.
? Hva vil du si er den største utfordringen med diabetesen din?
? Å holde blodsukkeret jevnt utover dagen. Jeg prøver å unngå mange topper og daler, men i en hektisk hverdag er det en stor utfordring.

? Hvordan vil du si at diabetesen påvirker psyken din?
? Ikke så veldig mye, den påvirket mer i ungdomstiden. Jeg merker at jeg har blitt en mesterplanlegger på grunn av diabetesen, på godt og vondt. Det er vanskelig for meg å være like impulsiv som vennene mine.

? Hvor åpen og synlig er du?
? Svært. Jeg har fortalt det til alle venner og familie, samt at de fleste på jobb er klar over det. Jeg synes det er greit å ha sagt det i tilfelle noe skjer. Jeg har jo også vært tillitsvalgt i Diabetesforbundet p�
Gå til mediet

Flere saker fra Diabetes

Gastroparese er ikke uvanlig hos personer med diabetes, men ofte oppdages ikke sykdommen. Personer med diabetes bør si fra til fastlegen hvis de har mageproblemer, sier overlege Trond Geir Jenssen.
Diabetes 01.11.2022
Diabetes 01.11.2022
Høyt blodsukker kan føre til mangel på psoriasin, et peptid som gir naturlig antibakteriell beskyttelse.
Diabetes 01.11.2022
Studier viser at det nye vektreduserende legemiddelet tirzepatide kan være like effektivt som fedmekirurgi.
Diabetes 01.11.2022
Grøntområder gjør folk mer aktive, viser en ny studie fra USA, publisert i tidsskriftet Environment International.
Diabetes 01.11.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt