AddToAny

Dette kan kaker fortelle om verdiene dine

Dette kan kaker fortelle om verdiene dine
Det søte og deilige balansert med perfeksjonisme og kontroll. Dette sier kakene våre om oss og verdiene i tiden.
Stine Rendrup Johansen

journalist, videnskab.dk

Det som preger kaken anno 2016, er kvalitet, nytelse i små mengder og at den skal ha et upåklagelig utseende.

Da konditorer nylig leverte inn konkurransebidraget sitt til Københavns Konditorlaugs kåring av årets kake 2016, var bakverkene deres små og vakre.

Det samme mener forskere å se når deltakerne i den danske utgaven av programmet Hele Norge baker, Den store bakedyst, presenterer de sirlig komponerte kakene sine til dommerne.

- Kakene som får anerkjennelse i dag, skal være små kunstverk hvor opphavspersonen uttrykker seg selv gjennom verket sitt, sier Jon Fuglsang.

Han er matsosiolog ved profesjonshøyskolen Metropol. Der forsker han på hvordan dansker bruker og forbruker mat og matkultur.

Utseendet viktigere enn smaken

En diger kake som vi kaster oss frådende over, er ikke lenger like populært som før. Å spise en halv rullekake alene er heller ikke helt i tråd kakemoten.

I dag spiser vi små vakre kaker og legger mer vekt på utseende enn på smaken.

- I kjølvannet av diverse tv-programmer har det skjedd et endring innen kakebaking. Mens fokuset tidligere var på smaken og det uformelle samværet s

Les mer

Flere saker fra forskning.no

KRONIKK: Kina dominerer forsyningskjedene for kritiske mineraler for det grønne skiftet. Avhengigheten til Kina krever en ny strategi for bærekraftig utvikling.
forskning.no 01.10.2022
De færreste er tannløse. Likevel har mange dårlig munnhygiene, hull eller munntørrhet. Det viser flere undersøkelser fra de siste årene.
forskning.no 01.10.2022
En ny studie i Europa viser motsatt resultat av hva mange nok tror om unge og eldre menn.
forskning.no 01.10.2022
Inflasjonen er høyere enn på lenge. Det gjør det vanskelig for unge å betjene lånene sine, sier professor. Han vil ha bort tvungen nedbetaling av boliglån.
forskning.no 01.10.2022
DEBATT: Miljøgifter i fisk, melk og kjøtt er mye farligere enn e-stoffer.
forskning.no 30.09.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt