AddToAny

Dette er kravene i årets lønnsop

Penger, penger og atter penger. Økt kjøpekraft er det viktigste kravet i år.
ØKT KJØPEKRAFT
Fellesforbundet kommer til å kreve lønnsøkning som er høyere enn det som er beregnet prisstigning. Dette skal sikre økt kjøpekraft, etter en rekke lønnsoppgjør på rad der medlemmene har fått mindre å rutte med på grunn av stadig høyere priser.
Kravene vil bli fremmet i kroner og øre, ikke prosenter. Det er viktig for at ikke forskjellene mellom høytlønte og lavtlønte skal fortsette å øke.
På noen tariffavtaler er det et problem at lavlønnstillegget ikke treffer de som faktisk er lavlønte, fordi gjennomsnittslønna på avtalen er for h
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Magasinet for fagorganiserte

- Alle på jobben snakker jo om lønn. Men det er nok mange medlemmer som ikke vet at det er lønnsoppgjør nå, sier Triin Reinart.
I Kristiansand oppdager de 23 studentene som tar grunnkurs for å bli yrkessjåfører på buss og lastebil at det er mye å lære. Blant annet at det er lov å si nei til sjefen.
Rett før jul la regjeringen fram sine forslag til hvordan pensjonssystemet bør se ut i framtiden. Et av de viktigste forslagene er å øke aldersgrensene for alderspensjon fra folketrygden.
I 1859 ble det startet trikotasjefabrikk i Salhus utenfor Bergen. 130 år senere var det kroken på døra, men da var det allerede bestemt at fabrikken skulle bli museum.
Det har vært harde diskusjoner innad i LO i forkant av årets tariffoppgjør.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt