AddToAny

Det er ingen skam å snu

Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv. Jeg roper med siste pust av min stemme: Du har ikke lov til å gå der å glemme! Disse ord skrev Arnulf Øverland i 1937. De passer like godt i dag.
Etter å ha lest siste Bondebladet med uttalelser om nytt konsesjonsregelverk for svin, klarer jeg ikke lenger å la være å uttale meg. Selv om jeg har sittet på hendene i langsommelig tid. At Norturas representant har den holdningen han har, overrasket ikke. Ingen i det konsernet har noen gang måttet stå til ansvar for sine økonomiske krumspring. De har jo lojale eiere som velvillig har betalt regningen, samme hvor galt det har vært. Men at Bondelaget, og ikke minst Norsvin har den holdningen, skuffer enormt. Noen ganger lurer jeg på om vi bor i samme land. Det dere er i ferd med å gjøre nå, kommer til å rasere en hel næring.

Litt om meg selv. Overtok hjemgården i 1995, driv

Les mer

Flere saker fra Bondebladet

For at du skal bli bedre kjent med våre rådgivere i maskinteknikk og presisjonslandbruk vil vi i ukene framover presentere hver og en av dem i sosiale medier og på nettsider.
Bondebladet 01.06.2023
Fremtidig foredler i epleprogrammet til Graminor, Liv Gilpin, er for tiden i Italia på et forskerutvekslingsopphold i forbindelse med hennes doktorgrad.
Bondebladet 01.06.2023
Innen utgangen av 2025 forventer Yara at et nytt anlegg i England skal være i drift. Det nye anlegget vil ligge i nærheten av selskapets eksisterende i Yorkshire i de nordlige delene av England.
Bondebladet 01.06.2023
GPS arrangerte markvandring i Brunlanes 24. mai. 46 personer møtte for å se på utviklingen i tidligkulturene, deriblant Fredrik, Bjørn Willy og Devi fra Bama - bra!
Bondebladet 01.06.2023
Småbrukarlagets primærkrav var 6,5 milliarder høyere enn Bondelagets. - Vi krever ikke mer enn normal avkastning på egenkapitalen, og minstelønn, sier NBS-lederen.
Bondebladet 01.06.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt