AddToAny

Det er alvorlig at utviklingshemmede oftere utsettes for overgrep

Det er alvorlig at utviklingshemmede oftere utsettes for overgrep
FRA GRASROTA Det er alvorlig at utviklingshemmede oftere utsettes for overgrep Utviklingshemmede utsettes oftere for overgrep enn personer uten utviklingshemming.
Vi vet ikke alltid hvem, hvor og når, men vi vet at det skjer - altfor ofte, skriver grasrotskribent Oscar Aaslund Hovin.

Sandra Skillingsås

Helsefagarbeider i hjemmesykepleie for barn og unge

Oftere enn vi tror utsettes mennesker med utviklingshemming for overgrep fra personer som står dem nær. Jeg mener man gjør altfor lite for å sikre at mennesker med utviklingshemming ikke utsettes for overgrep. Det er behov for mer fokus og et reelt kompetanseløft - i hele landet.

Velkommen til «Villa Gjennomtrekk»

Jeg blir ofte kontaktet av personer som arbeider i tjenester for mennesker med utviklingshemming. Flere av disse forteller om stadig større bofellesskap hvor beboere får flere ansatte å forholde seg til enn hva som er ønskelig.

Flere forteller om tjenestetilbud hvor nyansatte blir ønsket velkommen av kolleger med «Velkommen til Villa Gjennomtrekk». Dette er tjenestetilbud med høy gjennomtrekk av vikarer - ofte vikarer med lav eller ingen erfaring og kompetanse til å kunne yte gode tjenester.

De forteller også om mellomledere som knapt klarer å holde hodet over vannet. Jeg mener at slike tjenestetilbud gjør utviklingshemmede sårbare for overgrep.

Som ansatt kan man velge å si opp jobben sin og gå videre. For de mest utsatte, som har store behov for bistand til å mestre livet, er det ikke fullt så enkelt.

Droppet referansesjekk - mistenkt for grov vold

(bak betalingsmur) forteller om fem ansatte i Kristiansand kommune som mistet jobben etter å ha begått overgrep

Les mer

Flere saker fra Fagbladet

FRA GRASROTA De usynlige Hva mener hun nå med dette, tenker dere kanskje. Nei, jeg skal ikke snakke om de introverte eller de stilleste barna i klassen - men om de som jobber innen vann og avløp. Hva vet vi egentlig om dem og deres yrke?
Fagbladet 16.04.2021
SØK MENY Søk Jannike (29) er Arbeiderpartiets hemmelige valgkampvåpen For et parti som vanligvis banker på flere hundre tusen dører og deler ut nesten 700.000 roser i et valgår, byr pandemien på åpenbare utfordringer.
Fagbladet 16.04.2021
Det tok sin tid å komme i mål med fjorårets lønnsoppgjør. Til gjengjeld kan Rowena og åtte andre hjemmehjelpere nå se fram til en klekkelig etterbetaling.
Fagbladet 16.04.2021
- De intervjuene jeg gjorde med ansatte i kommunehelsetjenesten ga meg hakeslepp, forteller sykepleier og forfatter Liv Bjørnhaug Johansen.
Fagbladet 16.04.2021
Forbundsledere i LO vil ha med SV i en eventuell rødgrønn regjeringsdannelse, i tråd med ønsket til Ap-leder Jonas Gahr Støre.
Fagbladet 16.04.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt