AddToAny

Den kravstore arkitekten

Tiden for å være den kravstore arkitekt i møte med kunder, utbyggere og samfunnet som helhet kan kanskje sies å være på hell.
Kravene kommer kanskje heller motsatt vei i form av forskrifter, økonomi, miljøkrav, arkitekturopprør og krevende kunder.

Det hindrer derimot ikke Oslo arkitektforening (OAF) å nettopp sette «kravstor arkitektur» som premiss for vårens forelesninger. De ønsker å finne ut hvordan noen av de beste arkitektene i Europa klarer å levere kvalitet og sette egne krav i skvisen mellom ulike krav.

- Håpet er at forelesningene kan treffe bredt i diskusjonen rundt hvilke krav man stiller og hvordan det er mulig å danne et produktivt forhold til motstand som arkitekt for å kunne oppnå kvaliteter i det som bygges, sier Jonas Løland, ny leder for foreningens programkomité, til Arkitektnytt.

«Hvordan fikk dere lov?»

Torsdag kveld er Løland og resten av OAF samlet i Arkitektenes hus til vårsemesterets programslipp. I tillegg til lansering blir det presentasjon og utstillingsåpning av årets utgave av «Nye stemmer». Denne gangen er det de nye kontorene Studio ET AL, Vollset Landmark Arkitekter og Alternative Arkitekter som holder innlegg, mens Studio Osma, Isak Grimstad og Eladio Ramm, stemmene fra i høst, er tilbake som en del av utstillingen.

Det er likevel de fire forelesningene som er selve grunnstammen i OAFs vårprogram. De begynner med belgiske Hilde Daem og Johannes Robbrecht fra Robbrecht en Daem (16. februar) og fortsetter med Paris-arkitekten Sophie Delhay (16. mars), Andrea Faraguna fra Berlin-kontoret Studio Sub (20. april) og sveitsiske Emanuel Christ fra Christ & Gantenbein (11. mai).

- Temaet «Kravstor arkitektur» og valget av gjester er inspirert av reaksjonene folk stiller på huset un

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Torsdag 9. mars vil takbaren på Folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo fylles for å markere en milepæl for norske arkitekturblader. Da feires sammenslåingen av Arkitektur-N og Arkitektnytt til papirmagasinet og nettstedet Arkitektur.
Arkitektnytt 02.03.2023
The Plus, Hasle Tre og Sophie Radich skole nominert til Årets Trebyggeri 2022.
Arkitektnytt 02.03.2023
Ja, jeg er «modernist» - hvis det er den rette betegnelsen for en som lar seg begeistre av god moderne design og arkitektur, skriver arkitekt Kim Skaara.
Arkitektnytt 01.03.2023
Innen 31. mars kan man nominere prosjekter til OAFs arkitekturpris 2023.
Arkitektnytt 01.03.2023
Skal Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) favne flere, må styret arbeide med å utvikle en organisasjonskultur som appellerer mer til unge medlemmer.
Arkitektnytt 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt