AddToAny

- DEN BESTE ARENA FOR Å JOBBE MED FOLKEHELSE

- DEN BESTE ARENA FOR Å JOBBE MED FOLKEHELSE
I en travel barnehagehverdag er det lett at måltidene taper i konkurransen om mange andre aktiviteter. I Bydel St. Hanshaugen forsøker de å la mat bli en god vane i hverdagen. Men da må barna inkluderes i matlagingen.
De 12 kommunale barnehagene i Bydel St. Hanshaugen i Oslo har klart det som mange andre sliter med. De har satt mat og måltider på agendaen. Systematisk jobbing har gjort at de har fått raske resultater. Bare på få måneder har barnehagene fått opp andelen økologiske råvarer fra under 10 til opptil 50 prosent. Likevel kan det være vanskelig å få hele personalet til holde oppe motivasjonen, prioritere matlaging og sette av tid og ro til måltidene.
- Det er så fint å ha en syndebukk. Det er lett å gi maten skylden for alt som går galt i løpet av en dag, sier Bente Jensen, seksjonssjef for to barnehager i bydelen.

FISK ELLER BRØD
Hver av de 12 barnehagene i bydelen har en innkjøps- og matansvarlig. De har opprettet en matgruppe hvor de jevnlig møtes for å utveksle erfaringer og teste ut oppskrifter. Denne dagen rett over jul er det to fiskeretter som skal prøves ut. Kokk og ernæringsrådgiver Lars Magnus Ottersen fra bydelen og Camilla Wilse fra Debio/ Matvalget er til stede for å inspirere og veilede.
Tilbakemeldingene rundt bordet viser at de fleste føler at ansvaret ligger på dem. Noen får tilbakemeldinger fr
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- Da vi lanserte Imsdal under OL på Lillehammer, var det mange som var skeptiske. Vi fikk høre at vann på flaske ville være som å selge sand i Sahara.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
GILDES BESTE KJØTTBOLLER
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Diplom-Is har for femte år på rad dykket ned i sitt historiske arkiv, og i år er det Splitt som gjør et comeback.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Møllerens Eltefrie rundstykker på 30 minutter er en brødmiks som setter en ny standard for enkel og rask hjemmebaking.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024
Dette gjelder for lunsj- og middagsmenyene som serveres av forpleiningsselskapet ESS til offshore-arbeidere på alle installasjoner i Aker BP.
Kjøkkenskriveren 29.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt