AddToAny

De nye Tur-ikonene

De nye Tur-ikonene
Fra et fredelig liv i skyggen kan Ekkertinden i Sunndalen seile opp til å bli en ny storfavoritt blant turmålene i Norge. Godt hjulpet av sosiale medier blir norsk natur populære attraksjoner.
Vi hadde aldri vært her om det ikke var for Instagram, kollegaer og naboer. Flere har spurt i det siste: Har du vært på Ekkertinden? Og når jeg svarer, nei, så sier de: Dit må du bare dra. Og nå er vi her. Se da, det er helt fantastisk, sier Elisabeth Høidal.
- Jeg har hørt om denne turen i et år. Å være her er skikkelig fint, tilføyer Marit Kvalø.
De to venninnene sitter på toppen av Ekkertinden, drikker cola og spiser melkesjokolade og nyter øyeblikket. Under dem siger tåka inn gjennom Sunndalen på Nordmøre. Den legger seg som en tjukk dyne over elva Driva nede i dalbunnen.
Elisabeth og Marit har akkurat kommet opp de bratte, tunge bakkene fra Vollan gård. På ryggen bar de med seg telt, proviant for et døgn, soveposer og liggeunderlag, for når de først skulle opp, kunne de like gjerne tilbringe natta på toppen.
- Underveis måtte vi gå av stien flere ganger, for å slippe folk forbi. Det var rene folkevandringen nedover, forteller Marit.
- Det er utrolig mange som går opp og ned til Ekkertinden på dagstur, legger Elisabeth til. - Det fine med å være her i kveld er at vi har opplevelsen alene.

DE NYE FAVORITTENE
På landsbasis har Preikestolen, Besseggen og Galdhøpiggen vært klassiske turmål i mange år. Fra midt på 2000-tallet seilte Trolltunga, Romsdalseggen og Djevelporten i Lofoten opp som steder alle skulle til i jakten på noe nytt, attraktivt og fotogent.
Romsdalseggen var en navnløs fjellrygg mellom Venjesdalen og Åndalsnes i Rauma kommune som det lokale reiselivet, i samarbeid med DNT, merket og markedsførte som den nye, store destinasjonen i området. Og det virket. I løpet av få år har Romsdalseggen, ifølge VG, blitt Norges nye skrytetur. Godt tilrettelagt med sherpasti, kjettinger på de vanskeligste stedene, utstikkeren Rampestreken, og nå gondol, forventes vel 35 000 besøkende sommeren 2021.
Ifølge ryktene skal Odda en gang ha vært omtalt i reisehåndboka Lonely Planet som «the ugliest town in Norway». Det var før eks-sivilingeniør Jostein Soldal revolusjonerte bygda og fant opp Trolltunga. Han inviterte journalister på tur. Det var i 2010. Ifølge Bergens Tidene tok det av etter at fotografer fra NRK, 71 grader Nord, The Guardian, New York Post og Indian Times publiserte bilder fra et ukjent fjellutspring ved Ringedalsvatnet i Tyssedal. Bildene gikk verden rundt, og ble delt i sosiale medier. Turister som ville oppleve det samme, strømmet til med m
Gå til mediet

Flere saker fra Fjell og Vidde

Fjell og Vidde 10.09.2021
: I et stadig varmere klima vil skogbrannfaren øke i Norge.
Fjell og Vidde 10.09.2021
: Overnatte ute i kjølige høstnetter? Om du er en frostpinn, kan en varmeflaske kanskje hjelpe deg. Fyll den med varmt vann og test at korken sitter skikkelig, før du tar den med deg ned i soveposen.
Fjell og Vidde 10.09.2021
Fjell og Vidde 10.09.2021
Fjell og Vidde 10.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt