
I statsbudsjettet for 2017 foreslår regjeringen å videreføre satsningen på Core - kjernemiljø for likestillingsforskning ved Institutt for samfunnsforskning.
For Core-leder Mari Teigen betyr forslaget at hennes gruppe kan fortsette å bidra til en kunnskapsbasert likestillingspolitikk.
- Vår kompetanse har blitt atskillig større, både når det gjelder spørsmålene vi har jobbet med, men også det å være i samspill med aktørene i politikk, forskning og arbeidsliv på likestillingsfeltet. Det ville være veldig synd om kompetansen vi har bygget opp ikke hadde grunnlag for å videreføres.
- Vil vi se en endring i forskningen deres, eller vil dere følge samme spor?
- Jeg kan ikke svare fullt ut på det. Hovedlinjen vår vil være den samme. Men noe av det som var veldig viktig da Core ble startet opp, var å få mer kunnskap om det kjønnsdelte arbeidsmarkedet og pirke borti det som ble kalt likestillingsparadokset (se faktaboks). Det viser seg ikke å være et så uforklarlig paradoks som antatt. Vi er ikke ferdige med denne problemstillingen, men vi har kommet langt.
Nå vil senteret særlig fokusere på den ujevne likestillingsutviklingen, ifølge Teigen.
Mari Teigen og Core skal fortsatt levere policyrelevant forskning. (Foto: Insitutt for Samfunnsforskning)
- På noen områder skjer det mye, på andre områder står det stille. Også skjer det noe når både kjønn og etnisitet virker inn på arbeidslivet. Det gjør at vi må vende blikket litt bort fra det tradisjonelle. Vi er proppfulle av forskningsspørsmål vi brenner for å gå videre med. Men vi er ikke ferdigtenkt på hvordan vi skal gå videre.
- Du har sagt at behov