AddToAny

- Bygningene dreper, ikke jordskjelvet

Jordskjelvet som rammet Tyrkia og Syria natt til 6. februar i år er den verste naturkatastrofen i den europeiske regionen på 100 år, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Skjelvet hadde en styrke på 7,8.
Minst 46.000 mennesker er bekreftet døde og det har vært over 2000 etterskjelv.

I går traff et nytt jordskjelv grenseområdet mellom Tyrkia og Syria, med en styrke på 6,2.

I dagene etter katastrofen inntraff, har mange spurt seg hva som gjorde at så mange bygninger kunne kollapse og det har florert av historier om mennesker som trodde bygningene de bodde i var trygge, men som nå er savnet eller bekreftet døde.

- Komplekst bilde

Synne Bergby er arkitekt, daglig leder og senioranalytiker i konsulentselskapet Urban-A. Fra 2013 til 2017 var hun Programme Planning Advisor i FNs bosettingsprogram (UN-Habitat) i Libanon, sekondert av NORCAP, og jobbet der i respons til den syriske flyktningkrisen.

Bergby skrev om responsen på jordskjelvet i Haiti i sin diplomoppgave på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Urban-A har de siste årene jobbet med blant annet analyser av Beirut etter eksplosjonen i august 2020 og med gjenoppbygging av samfunns- og sosiale tjenester og infrastruktu

Les mer

Flere saker fra Arkitektnytt

Torsdag 9. mars vil takbaren på Folketeaterbygningen på Youngstorget i Oslo fylles for å markere en milepæl for norske arkitekturblader. Da feires sammenslåingen av Arkitektur-N og Arkitektnytt til papirmagasinet og nettstedet Arkitektur.
Arkitektnytt 02.03.2023
The Plus, Hasle Tre og Sophie Radich skole nominert til Årets Trebyggeri 2022.
Arkitektnytt 02.03.2023
Ja, jeg er «modernist» - hvis det er den rette betegnelsen for en som lar seg begeistre av god moderne design og arkitektur, skriver arkitekt Kim Skaara.
Arkitektnytt 01.03.2023
Innen 31. mars kan man nominere prosjekter til OAFs arkitekturpris 2023.
Arkitektnytt 01.03.2023
Skal Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL) favne flere, må styret arbeide med å utvikle en organisasjonskultur som appellerer mer til unge medlemmer.
Arkitektnytt 28.02.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt