AddToAny

BRILLEBUSSEN, EN MOBIL SYNSPRØVEKLINIKK

BRILLEBUSSEN, EN MOBIL SYNSPRØVEKLINIKK
Allerede som student under optikerutdannelsen i København, drømte Steen Jensen om å innrede sin egen mobile synsprøveklinikk. Nå kan han feire fem år på veien med Norges første og trolig eneste brillebuss. De som undersøkes her kan være hvem som helst og i alle aldre.
Han viser vei inn i sin selvinnredete synsprøveklinikk og butikk. Det er nesten litt som å være i en båt eller campingvogn hvor hver centimeter synes maksimalt utnyttet. Selve klinikken er i den innerste delen av varebilen, den andre delen har funksjon som butikk. Alt er tydelig sirlig gjennomtenkt og har sin faste plass.
- Jeg må innrømme at jeg var veldig spent da jeg skulle ut på min første tur, forteller Steen. - Det var ikke godt å vite hvordan folk ville reagere på å skulle stige inn i en varebil. Heldigvis viste bekymringen seg raskt å være bunnløs.

EN ÅRELANG DRØM
- Det har vært mange runder med idedrodling og tankearbeid, forsikrer Steen. - Målet var å skape en fullt innredet klinikk og brillebutikk med hyggelige omgivelser og profesjonelt utstyr. Jeg var ferdig utdannet optiker i 1991, og helt siden studietiden har jeg vært fascinert av ideen om å kunne reise ut til folk. Etterhvert ble jeg klar over at det fantes noen slike brillebusser i Danmark
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

EYEZEN™ enstyrkeglass er skapt for hverdagsaktiviteter - online og offline. Unngå trette og slitne øyne.
Optikeren 25.10.2021
Hvordan har du det på jobb? Hva er bra, mindre bra og hva savner du? Hvilken rolle skal Norges Optikerforbund spille i fremtiden?
Optikeren 25.10.2021
Tidsskrift for norsk optometri og synsvitenskap
Optikeren 25.10.2021
Eikholt nasjonalt ressurssenter for døvblinde ble åpnet av Kong Olav V 26. august 1980. 26. august 2021 ble det holdt en digital jubileumskonferanse som var åpen for alle. Det var mellom 100-130 tilhørere fra Norge, Sverige og Danmark. Det var et tverrfaglig publikum med syn- og hørselskontakter i kommunene, rådgivere, optikere, audiopedagoger og tegnspråktolker.
Optikeren 25.10.2021
Med kamerateknologien i en egenutviklet VR-brille, er målet til Bulbitech å kunne avdekke sykdom i øyet og nevrologiske problemer på et tidlig stadium.
Optikeren 25.10.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt