AddToAny

Brøyt vei for ytringsfriheten

Brøyt vei for ytringsfriheten
Hvis det ikke legges til rette, får vi ikke deltatt. Og da mister vi ytringsfriheten vår.
Jeg er ikke særlig begeistret for vinter. Jeg synes det er vakkert, men jeg kommer meg ikke frem når det ikke er brøytet eller strødd. Så da blir det en del tid inne hvor jeg kan se på det vakre ute.
Jeg har nylig holdt et innlegg for ytringsfrihetskommisjonen, den gruppen kloke mennesker som skal jobbe med å beskrive hva som kan gjøres for å bedre ytringsfriheten i Norge.
Nå tenker du sikkert at jeg hoppet langt mellom temaene, fra vær og føre til retten til å ytre seg. Men det er et poeng her, og det handler om deltagelse.
Vi har kritisert regjeringen for at det ikke er funksjonshemmede i kommisjonen. Vi trengs rundt bordet når kommisjonen jobber for å vise at ytringer ikke bare handler om retten til å ytre seg men også om hva som må til for å gjøre det mulig.
Ytringsfrihet handler om retten til å kunne ytre seg fritt og motta informasjon uten å frykte represalier. Vi tar det punktvis.

Å ytre seg fritt: Mye av det vi deltar på, skjer på nettet. Noen stenges ute fordi nettsider og programmer ikke er laget for alle. Så selv om ingen sier at funksjonshemmede ikke får delta, så er effekten den samme. Vi
Gå til mediet

Flere saker fra Handikapnytt

Professor Inger Marie Lid undersøker hvordan universell utforming kan fremme likestilling. Nå er hun tildelt VIDs pris for fremragende forskningsinnsats.
Handikapnytt 04.12.2020
MENINGER: Kampen for rettighetene fortsetter i uforminsket styrke. Kan 2021 bli et vendepunkt? spør Ulobas generalsekretær Vibeke Marøy Melstrøm i dette innlegget.
Handikapnytt 04.12.2020
- Vi har jobbet lenge med å få på plass grunnfinansieringen. Dette er stort for oss i foreningen Ridderrennet som nå kan satse på videre utvikling.
Handikapnytt 04.12.2020
FNs internasjonale dag for funksjonshemmede burde vært mye mer feiret, av mange flere, mener Aurora Kobernus, leder i foreningen Funkisstudentene.
Handikapnytt 03.12.2020
MENINGER: Det er på høy tid at funksjonshemmede får sin frihet og blir likestilt på linje med andre, skriver Marianne Knudsen og Tove Linnea Brandvik i dette innlegget.
Handikapnytt 03.12.2020

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt