AddToAny

ANNERLEDESÅRET

2021 ble et år med mange endringer for Norges Optikerforbund og Synsinformasjon. Administrasjonen ser annerledes ut enn ved inngangen til året. Begge organisasjonene har blitt mer selvstendige og er ikke like tett knyttet sammen som før.
NOF og SI og SI har i mange år vært både selvstendige og sammenvevd med en felles administrasjon som har jobbet for begge organisasjonene. Det har i stor grad vært overlapp av satsingsområder, arbeidsoppgaver og strategi. Kostnadsmodellen har også knyttet NOF og SI tett sammen. Det er tatt grep som nå gir større grad av selvstendighet, slik at begge kan styrke sin egenart. Samarbeid er fortsatt et mål, men ikke på samme måte som før.

Hans Torvald Haugo jobber fra nyttår utelukkende for Norges Optikerforbund som generalsekretær og daglig leder. Han var tidligere også fagsjef for SI i en 50 prosent stilling. Stina Olsen Klæboe var frem til i sommer administrator i både NOF og SI. Nå jobber hun utelukkende for NOF. Den eneste i administrasjonen som fortsatt jobber i begge organisasjoner er Dag øyvind Olsen. Han er fortsatt redaktør i Optikeren (NOF) og informasjonsansvarlig i SI. Tina Alvær er nå i en 100 prosent stilling i SI som daglig leder og det jobbes med å ansette en ny rådgiver i SI.

Omorganiseringen fører til økte utgifter for NOF, og det jobbes med budsjettene, for m�
Gå til mediet

Flere saker fra Optikeren

Transitions Optical lanserer ny generasjon Transitions® XTRActive® og Transitions® XTRActive® Polarized brilleglass
Optikeren 25.04.2022
Som niåring kom han til Norge som flyktning fra Kongo i 2003. Raskt utmerket Salum Kashafali seg som en dyktig fotballspiller og sprinter. Med gull i NM for juniorer i sprint lå en lysende idrettskarriere foran unggutten. Så kom øyesykdommen som tok synet hans.
Optikeren 25.04.2022
Synsinformasjon (SI) ønsker et samarbeid med Norges Optikerforbund (NOF).
Optikeren 25.04.2022
- Salum er en fantastisk idrettsutøver med tydelig dedikerte mål. Hans verdisyn om at alle skal med, harmonerer med Brillelands ambisjon om å være en organisasjon for alle. Vi gleder oss til å følge ham frem mot sommer-OL i Paris i 2024, sier Frithjof Leergaard.
Optikeren 25.04.2022
Lagerglass med freeform-teknikk gjør toppoptikk tilgjengelig for flere. Med det nye freeform-glasset Zeiss ClearView vil Zeiss nå også tilby enkeltstyrkeglass rett fra optikernes lagerhylle, uten å gå på akkord med hverken optikk eller estetikk.
Optikeren 25.04.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt