AddToAny

Anestesikurs tross motstand

Anestesikurs tross motstand
Tannhelsesekretærer deltar på anestesikurs i regi av Tannhelsesekretærenes forbund (ThsF). Flere tannleger er positive til kursene, men Tannlegeforeningen er imot og sier at delegering aldri må gå på bekostning av pasientsikkerheten.
Formålet med kursene er at tannhelsesekretærer skal øke sin kompetanse og lære hvordan de kan bistå tannlegen ved å for eksempel sette bedøvelse og gjøre pasienten klar til tannlegen.

Flere kurs
Hittil har det blitt arrangert to anestesikurs, ett i Tromsø og ett i Stjørdal. Det har vært rundt 20 kursdeltakerne, både fra offentlig og privat sektor.

Leder i Tannhelsesekretærenes forbund, Gerd Bang-Johansen, sier at ThsF har fått flere forespørsler fra tannleger og tannhelsesekretærer om anestesikurset som også vil bli arrangert i Oslo, og ThsF vil arrangere et kurs i østlandsområdet i løpet av 2020.

For å delta på kurset må du være autorisert tannhelsesekretær, og du må avklare med arbeidsgiver og tannlegen at du vil få anledning til den kliniske mengdetreningen når du kommer tilbake fra kurset. Kravet er å utføre 20 anestesiprosedyrer innen seks måneder.
- Noe praktisk trening vil bli gjennomført på kurset, men den kliniske mengdetreningen skjer på klinikken der vedkommende jobber, sier Bang-Johansen.

Hun sier at det er et stort ønske for yrkesgruppen å få kompetanseheving.
- Det gjør yrket mer interessant, og det vil bli lettere å rekruttere til yrket, sier Bang-Johansen.

Kompetansen må endres hele tiden
Bang-Johansen mener det er svært viktig at tannhelsesekretærene får en jobbutvikling. Hun henviser til regjeringen, som ønsker å gjennomføre en kompetansereform i arbeidslivet, slik at ingen skal gå ut på dato. - Arbeidslivet er i forandring, og arbeidsoppgaver blir endret. Da må man øke kompetansen for å bli attraktiv for arbeidsmarkedet i årene fremover, sier hun.

Slik Tannhelsesekretærenes forbund ser det, vil tiltak som anestesikursene gjøre at tannhelsesekretærene blir mer attraktive for arbeidsgivere.- ThsF jobber for at tann

Flere saker fra Tannhelsesektretæren

Hovedstyret i Parat tildelte årets solidaritetsmidler i tråd med landsmøtets politiske føringer og retningslinjer for tildeling av støtte. Pengestøtten deles i år likt mellom organisasjonen «Veteran møter veteran» og en helt spesiell kaffebar, =Kaffe.
Parat mener at et bedre arbeidsliv ligger foran oss. Det er gledelig å se at veldig mange er enige med oss, og velger å melde seg inn i Parat. Parat fortsetter å vokse, men vi er ikke opptatt av vekst kun for høye medlemstall.
Parats hovedstyre har valgt læring og utvikling i arbeidslivet og på arbeidsplassene som flaggsak for 2019.
Tannhelsesekretærenes Forbund i Parat og Tannlegeforeningen og Virke er kommet frem til enighet om ny mønsteravtale for tannhelsesekretærer. Den nye avtalen har virkningsdato fra 1. mai. 2018.
Etter råd fra Infotjenester nekter arbeidsgiver å gi ny ferie med lønn til en ansatt som ble syk i ferien og som ba om ny ferie. Ny ferie ble innvilget, men med trekk i lønn. Parat-advokat mener Infotjenester feilinformerer.

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt