AddToAny

10 ÅR MED 10 RETTER

I høst har Oslo universitetssykehus HF to grunner til å feire: Det er ti år siden fusjonen mellom Rikshospitalet og universitetssykehusene Ullevål og Aker. I tillegg er det ti år siden matkonseptet 1-2-3 Servér ble rullet ut i stor skala.
«Med konseptet 1-2-3 Servér tar Oslo universitetssykehus sykehusmaten til nye høyder», skrev Kjøkkenskriveren for ti år siden. En pilot som var testet ut på noen utvalgte avdelinger viste positive resultater og svarte på flere utfordringer som både pasientene, kokkene og sykehuset hadde. Datidens brettservering ble sett på som både plasskrevende, avleggs og dyr. Bare porselen som ble knust i transporten til og fra kjøkkenet var oppe i én million kroner i året.
- Med brettservering serverte vi lun middag, sier Egil Brevik, avdelingsleder/kjøkkensjef på Hovedkjøkkenet Ullevål.
Med 1-2-3 Servér ble det slutt på det. Nå fikk ikke pasientene bare mulighet for å velge hva de ønsket å spise ut fra en meny. De fikk også velge når de ønsket å spise.

VERDENS RASKESTE
Det tok tid å markedsføre konseptet internt. Egil Brevik husker med gru oppslaget i NRK: «Sykehus serverer mikromat». Assisterende kjøkkensjef Astrid Ridderholt minnes hvordan de startet på noen få utvalgte avdelinger og spredte ordningen gradvis der hvor motstanden ikke var alt for stor. Etter ti år er konseptet godt innarbeidet. Både pasientene og kokkene er fornøyde med modellen; de syke for fleksibiliteten og utvalget. Kokkene for at de får lov til å lage mat og dermed bruke fagkompetansen sin. Det utvikles stadig nye retter. Totalt h
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Klinisk ernæringsfysiolog Ida Kristiansen ved Stavanger Universitetssjukehus er årets vinner av Matomsorgsprisen 2019. Hun har gjort en stor innsats for å heve den ernæringsmessige kvaliteten på sykehusmaten.
Kjøkkenskriveren 07.11.2019
- Oslo kommune vil kutte i kjøttforbruket, men det viktigste miljøslaget står i havet, sier Tor Rønhovde, administrerende direktør i 4Service.
Kjøkkenskriveren 25.10.2019
Zawai på Briskeby i Oslo er vinner av årets konkurranse, med sin Zawaiian Classic. - Her nærmer vi oss restaurantstandard, sa jurymedlem og kokk Bård Greni.
Kjøkkenskriveren 17.10.2019
I går ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste.
Kjøkkenskriveren 11.10.2019
Kjersti Berge Evensen har tatt doktorgrad i hvordan helsepersonell og kjøkkenansatte i helseinstitusjoner deler informasjon for å tilpasse seg pasientenes behov og ønsker. Hennes viktigste oppfordring til faggruppene er: Snakk sammen!
Kjøkkenskriveren 17.09.2019

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt