- Mangelen på et faglig nettverk, rammer både pasient og behandler.
Danner et nevro-nettverk
Dalby forteller at målet med Nevronet er å utvikle en samhandlingsmodell som skal heve kompetansen og bedre samhandlingen om pasienter med sjeldne arvelige nevrologiske tilstander, multippel sklerose (MS) og dystoni - mellom og på tvers av helsetjenestene. Målgruppen er pasienter og fagpersoner i bydel Sagene, bydel Østensjø og Nevrologisk avdeling ved OUS.
- For å heve kompetansen og bedre samhandlingen arrangeres det tverrfaglige kurs for fagpersoner i kommune- og spesialisthelsetjenesten, det dannes et nevro-nettverk, etableres et fagpersonregister, utvikles en felles nettside for både pasienter og fagpersoner samt legger til rette for økt bruk av digitale samhandlingsverktøy.
Mangelen på et faglig nettverk innenfor nevrologiske tilstander er, ifølge Dalby, ikke ensbetydende med mangel på kompetanse innenfor feltet. Tvert imot er hun helt sikker på at det finnes mange dyktige fagfolk "der ute".
- Men vi blir sittende litt på hver vår tue.
Hun har erfart at mange behandlere føler seg usikre på nevrologiske problemstillinger. Hun mener derfor at fagpersoner trenger hverandre - for faglig støtte, og for å kunne møte pasientens behov på en bedre og mer effektiv måte.
- Et faglig nettverk kan også være til hjelp i tilfeller hvor man avdekker behov hos pasienten som man ikke selv kan dekke, men hvor kompetansen og interessen som trengs finnes hos en annen faggruppe.
Får meldinger med spørsmål
I prosjektgruppen sitter også fysioterapeut og daglig leder av Oppsalklinikken Morten Eriksen-Hagenes. Eriksen-Hagenes er spesialist i nevrologisk fysioterapi (MNFF), og behandler hovedsakelig pasienter med nevrologiske problemstillinger. På klinikken m