AddToAny

ØKT STATUS SERVERES IKKE PÅ FAT

ØKT STATUS SERVERES IKKE PÅ FAT
Min gamle far ble vantro i blikket da jeg sa jeg skulle bli kokk. Han var nok mest overrasket, men det var helt åpenbart at kokkeyrket i hans øyne var et godt stykke ned på den sosiale rangstigen.


På den tiden sto kokkene på kjøkkenet, usynlige for gjestene, bak lukkede dører. Men så tok de steget ut i offentligheten. De begynte å vise seg fram på tv, deltok i konkurranser, og ble kjendiser. Kjøkkensjefer i full mundur gikk rakrygget ut i restauranten og snakket med gjestene. Etter hvert fikk restauranter åpne kjøkkenløsninger, der man kunne se kokkene i aksjon. Det er liten grunn til å tro at kokkene forsvinner inn på kjøkkenet igjen. De har krevd plass og vist seg frem. De har fått høynet status og yrkesstolthet.



Her har ernæringskokkene litt å lære. Det er i
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

- En av Norges fremste kokker som har løftet bærekraft inn i kokkekunsten, og virkelig beviser at nydelig mat kan lages av alt, og at ingenting trenger å kastes,
Kjøkkenskriveren 02.02.2023
Nylig inviterte Statsforvalteren i Innlandet alle kjøkkenledere i sine 46 kommuner til en todagers samling. - Målet er at vi sammen kan videreutvikle mat- og måltidsgleden for innbyggerne i Innlandet, sier seniorrådgiver Turid Windjusveen Olsen.
Kjøkkenskriveren 23.12.2022
Halden kommune har tatt i bruk en vareautomat som sentralkjøkkenet drifter. Dermed får ansatte på kommunens institusjoner, pasienter og pårørende tilbud om både påsmurt, salat og dagens middag til en rimelig penge.
Kjøkkenskriveren 20.12.2022
Det er et utall ulike måter å spise sunt på, og her får du noen gode råd om hvordan du kan servere indisk og pakistansk mat, på den sunne måten.
Kjøkkenskriveren 19.12.2022
Kjøkkenskriveren 19.12.2022

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt