AddToAny

ØKT STATUS SERVERES IKKE PÅ FAT

ØKT STATUS SERVERES IKKE PÅ FAT
Min gamle far ble vantro i blikket da jeg sa jeg skulle bli kokk. Han var nok mest overrasket, men det var helt åpenbart at kokkeyrket i hans øyne var et godt stykke ned på den sosiale rangstigen.


På den tiden sto kokkene på kjøkkenet, usynlige for gjestene, bak lukkede dører. Men så tok de steget ut i offentligheten. De begynte å vise seg fram på tv, deltok i konkurranser, og ble kjendiser. Kjøkkensjefer i full mundur gikk rakrygget ut i restauranten og snakket med gjestene. Etter hvert fikk restauranter åpne kjøkkenløsninger, der man kunne se kokkene i aksjon. Det er liten grunn til å tro at kokkene forsvinner inn på kjøkkenet igjen. De har krevd plass og vist seg frem. De har fått høynet status og yrkesstolthet.



Her har ernæringskokkene litt å lære. Det er i
Gå til mediet

Flere saker fra Kjøkkenskriveren

Etter nedstengninger, skjenkestopp og nye krav til hygiene ser vi nå lys i tunnelen. Hva tar vi med oss ut av pandemien og inn i en ny hverdag?
Kjøkkenskriveren 17.09.2021
Hva bør politikerne gjøre for å løfte den offentlige matomsorgen de neste fire årene? Vi har utfordret kompetente fagpersoner i bransjen til å si hva de mener er de største utfordringene i dag.
Kjøkkenskriveren 09.09.2021
Hva bør politikerne gjøre for å løfte den offentlige matomsorgen de neste fire årene? Vi har utfordret organisasjoner og kompetente fagpersoner til å si hva de mener er de største utfordringene i dag.
Kjøkkenskriveren 08.09.2021
Stadig flere velger plantebasert mat i butikken. Nå står lunsjkantinene for tur.
Kjøkkenskriveren 07.09.2021
HALLDE velger materialer med stor omhu, og ikke bare for å opprettholde et høyt kvalitetsnivå. Helse- og miljøaspekter er også svært viktig for oss.
Kjøkkenskriveren 07.09.2021

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt