AddToAny

Økologiske linfrø som levebrød

Økologiske linfrø som levebrød
Håkon Nilsen og Dominika Buçková fant kjærligheten og en veldig god oppskrift på brød laget av linfrø. 500 brød i måneden kan nå bli det tidobbelte.
Håkon og Dominika møttes da de begge studerte økologi og naturforvaltning ved Universitetet i Sørøst-Norge i Telemark. De fant fort kjemien sammen og en felles interesse for kosthold og bærekraft. Siden Dominika ikke kan spise gluten, begynte de å eksperimentere med linfrø i kosten.

Eneste på markedet
Begge liker å lage mat, og skulle egentlig bare lage brød de kunne spise selv.
- Etter hvert fant vi en oppskrift som fungerte veldig bra. Vi så at det var en solid oppskrift og et godt produkt, forteller Håkon Nilsen.
- Og da vi hadde bakt det en stund, fant vi ut to ting: Det er veldig kjedelig å bare bake til seg selv hele tiden, og det finnes ikke noe som er tilsvarende vårt produkt i markedet, legger han til. Det finnes riktig nok noen melblandinger som kan likne litt, men Linbakst skal være de eneste med et ferdig produkt av denne typen.
Linfrø til mat inneholder mye fiber, sunt fett,
Gå til mediet

Flere saker fra Dagligvarehandelen

- For oss er det viktig at nøttene våre både skal være de beste - og at du skal kunne spise dem med god samvittighet, sier Den Lille Nøttefabrikken-sjef Anders Brynildsen.
Dagligvarehandelen 07.05.2024
Det var lite å sette fingeren på ved Spar Dilling. Butikken fikk totalt 27 av 30 poeng, som er helt i toppen av butikktesten.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Spar Dilling er den beste butikken så langt i den nye butikktesten. Det ble butikksjef Ingun Delbekk Kristiansen veldig glad for å høre.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
pepsi Max styrker sin posisjon jevnt og trutt. Nå skal den nye varianten Electric bidra til ytterligere. salg.
Dagligvarehandelen 30.04.2024
Endelig er ferske, norske grønnsaker i sesong igjen. Bama Dagligvare, som leverer produkter til Norgesgruppen, er klare med en lang rekke sesongprodukter, i tillegg til mange helt nye.
Dagligvarehandelen 30.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt