Dagligvarehandelen
03.03.2020
Håkon Nilsen og Dominika Buçková fant kjærligheten og en veldig god oppskrift på brød laget av linfrø. 500 brød i måneden kan nå bli det tidobbelte.
Håkon og Dominika møttes da de begge studerte økologi og naturforvaltning ved Universitetet i Sørøst-Norge i Telemark. De fant fort kjemien sammen og en felles interesse for kosthold og bærekraft. Siden Dominika ikke kan spise gluten, begynte de å eksperimentere med linfrø i kosten.
Eneste på markedet
Begge liker å lage mat, og skulle egentlig bare lage brød de kunne spise selv.
- Etter hvert fant vi en oppskrift som fungerte veldig bra. Vi så at det var en solid oppskrift og et godt produkt, forteller Håkon Nilsen.
- Og da vi hadde bakt det en stund, fant vi ut to ting: Det er veldig kjedelig å bare bake til seg selv hele tiden, og det finnes ikke noe som er tilsvarende vårt produkt i markedet, legger han til. Det finnes riktig nok noen melblandinger som kan likne litt, men Linbakst skal være de eneste med et ferdig produkt av denne typen.
Linfrø til mat inneholder mye fiber, sunt fett,
Gå til medietEneste på markedet
Begge liker å lage mat, og skulle egentlig bare lage brød de kunne spise selv.
- Etter hvert fant vi en oppskrift som fungerte veldig bra. Vi så at det var en solid oppskrift og et godt produkt, forteller Håkon Nilsen.
- Og da vi hadde bakt det en stund, fant vi ut to ting: Det er veldig kjedelig å bare bake til seg selv hele tiden, og det finnes ikke noe som er tilsvarende vårt produkt i markedet, legger han til. Det finnes riktig nok noen melblandinger som kan likne litt, men Linbakst skal være de eneste med et ferdig produkt av denne typen.
Linfrø til mat inneholder mye fiber, sunt fett,