AddToAny

Å møte verden gir håp for framtida

Profilen Hun har reist over hele verden og jobbet med mange spørsmål innen sosialt arbeid.
Og det er et spor som går igjen i karriereren: ideen om at vi alle har noe til felles, uansett hvor vi er i verden

Det startet med at hun dro til Australia. Enoksen var 21 år gammel og utvekslingsstudent gjennom bachelorstudiene i sosialt arbeid. Hun trodde hun var god i engelsk.

- Så kom jeg på det første møtet og forstod ikke noen ting på grunn av faguttrykk og den australske aksenten, forteller Enoksen.

Men noe ble vekket i henne under utenlandsoppholdet. I løpet av de seks månedene fikk Enoksen jobbe med alle mulige forskjellige arbeidsoppgaver innen sosialt arbeid, hun jobbet med Australias urbefolkningen aborigines og fikk selv føle på hvordan det var å være innvandrer.

- Det var der frøet ble sådd sånn om at jeg ville fortsette å reise og utvide horisonten min. Det var en fantastisk opplevelse selv om læringskurven var bratt, forteller hun.

Når hun kom tilbake fra Autstralia startet Enoksen å jobbe i Rogalandsprosjektet mot Tvangsekteskap ved Internasjonalt Hus i Stavanger mot tvangsekteskap. Etter to år i prosjektet kjente hun at hun ikke var helt ferdig med å studere. Så da ble det masterstudier med et seks måneders opphold i Maastricht i Nederland. I masteroppgaven så hun på myndighetenes håndtering av tvangsekteskap og sammenlignet Norge og Storbritannia. Etterhvert ble det en doktorgrad i endringsledelse. Og det var her Enoksen begynte å konsentrere seg om rettferdighet.

- Selv om det var en doktorgrad innen endringsledelse har jeg klart å vinkle det inn mot sosialt arbeid ved at jeg blant annet skrev om hvordan arbeidstakere opplever rettferdighet på arbeidsplassen, forteller hun.

I forskningen så hun også på hvordan ansatte oppfatter at andre ble behandlet på jobben og da særlig hvordan de oppfattet at kollegaer med innvandringsbakgrunn ble behandlet.

Siden da har hun forsket på sosial rettferdighet, organisasjonsrettferdighet og flerkulturelle tema. Så fikk hun høre av en stipendiatkollega at det var en ledig stilling som førsteamunensis ved Universitetet i Stavanger.

Enoksen er en som har mange jern i ilden. Hun giftet seg i Washington med mannen sin rett etter å ha disputert i 2016. På en parkeringsplass i Grenoble, på bryllupsreisen, ble hun oppringt og hadde et jobbintervju på telefonen. Jobben var hennes, hun fikk begynne ved universitetet i Stavanger.

- Det var bare å hoppe rett i det. Fra høsten 2016 ble jeg med en gang satt til å jobbe med en internasjonal master, forteller Enoksen.

Rett før Enoksen skulle snakke med Fontene hadde hun nettopp vært på trilletur med babyen til en av studentene sine. Studenten hadde nylig født, men ville så gjerne få fullføre studiene og ta eksame

Les mer

Flere saker fra Fontene forskning

Medvirkning er et begrep flittig brukt i både festtaler og lovverk, men fortsatt opplever mennesker i møte med velferdsstaten å bli snakket til, ikke med. Hvorfor er det så vanskelig?
Fontene forskning 14.12.2023
Hensikten med denne artikkelen er å bidra med kunnskap om hvordan gård-skole-tilbud kan legge til rette for personlig utvikling og yrkesvalg for elever med faglige og/eller sosiale vansker på ungdomstrinnet. Artikkelen bygger på kvalitative telefonintervjuer med ti ungdommer i alderen 16-18 år som hadde et slikt tilbud da de gikk på 9. og 10. trinn.
Fontene forskning 14.12.2023
Boka handler om det som i fagsjargongen i barnevernet kalles ettervern, selv om slikt «vern» i lovverket nå omtales som Hjelpetiltak til ungdom over 18 år (§ 3-6).
Fontene forskning 14.12.2023
? «CHILDREN WITH DISABILITIES and UN rights conventions» er et partnerskapsbasert prosjekt for gjensidig utveksling mellom Norge og Tanzania.
Fontene forskning 14.12.2023
Artikkelens tema er betraktninger rundt det å flytte ut av foreldrehjemmet som ung voksen med en utviklingshemming. Informantene er åtte unge voksne med Downs syndrom og 25 foreldre, og artikkelen har en kvalitativ tilnærming med intervjuer og tematisk analyse. Funnene avdekker ulike posisjoner mellom foreldre og unge voksne når det gjelder ønsker og behov knyttet til å bo utenfor foreldrehjemmet.
Fontene forskning 14.12.2023

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt