Jeg forsker i Nofima innenfor mange områder knyttet til varmebehandling av matvarer. Jeg arbeider generisk med alt som kan bli til mat. Fokusområdet er torsk og andre fiskeslag, men både kylling, potet, broccoli, tomat og laks er med i pågående prosjekter.
Og tare. Det er altså nettopp den mangfoldige algeveksten, som finnes langs hele vår langstrakte kyst, det skal handle om nå.
Har du lyst til å prøve å spise egenplukket tare, men er usikker på hva du kan plukke og hvordan du skal gjøre det? Her kommer noen fakta og tips som kan hjelpe deg på veien.
Hva slags tare kan jeg spise?
Det finnes mange tarearter man kan spise, men noen av de som er best å bruke til mat er:
- Sukkertare: Stor brunalge som danner skoger langs hele kysten og på Svalbard.
- Butare: Brunalge, finnes langs kysten fra Mandal til Finnmark, og på Svalbard.
- Havsalat: Grønnalge, vanlig langs hele kysten.
- Søl: Rødalge, vanlig langs hele kysten.
(Foto: norsk foxyliam / Shutterstock)