AddToAny

«Yenesis» hjelper øy-beboere til grønne faste jobber

Arbeidsledig øy-ungdom har fått opplæring i miljøriktige yrker gjennom et EU-prosjekt som blant annet støttes av Norge.
KYPROS: Hvis du bor på en øy fjernt fra fastlandet, kan det være begrenset med jobbmuligheter. Kypros er et eksempel på en slik øy. Middelhavsøya ligger ute i havet for seg selv, langt øst i Middelhavet.
Kypros er kjent for turisme. I sørøst ligger blant annet sagnomsuste Ayia Napa, med turkist hav, tettpakka strender og barer på rekke og rad. Men mens solbleke kropper bekymringsløst hiver i seg paraplydrinker med solkremglatte hender, er de kanskje ikke kjent med at øya har sitt å stri med.
Blant annet arbeidsledighet, i likhet med mange andre øyriker i sydlige strøk.

Talentflukt og klimatrøbbel
Turismen gir store svingninger i arbeidsmarkedet. Det er vanskelig for høyt utdannede å finne relevant, fast jobb. Det øker risikoen for at kloke hjerner forlater øya for å flytte til fastlandet.
Et øvrig problem er at Kypros, og mange øyer generelt, i de siste har begynt å merke klimaendringene for alvor.
D
Les opprinnelig artikkel

Flere saker fra Nettverk

Det eksisterer allerede en sliterordning, i avtalen om AFP (avtalefestet pensjon). Den kom på plass i hovedoppgjøret i 2018, og erstattet sluttvederlagsordningen.
Nettverk 17.04.2024
Av og til skulle jeg ønske jeg var indianer, japaner eller en annen art av homo sapiens med ekstra lang levealder, en art med stayerevne lik en
Nettverk 17.04.2024
Selv om elektrikere ikke er blant landets mest lavtlønte, er det krevende å få budsjettet til å gå opp i dyrtid for unge og enslige. Elektriker Eimante Masiulyte har måttet pante flasker for å ha råd til brød i vinter.
Nettverk 17.04.2024
Vinteren ser ut til å være på hell. Det er nok mange som trekker et lettelsens sukk over det og kanskje heller ser fram imot for eksempel elsparkesykkelsesongen.
Nettverk 17.04.2024
Hvis du driver mye med fin-mekking av elektroniske dippedutter eller andre sensitive dingser, eller eventuelt samler på fiffige verktøy, så bør du sjekke ut Arrowmax M1 Pro.
Nettverk 17.04.2024

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

magazines-image

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis appell arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batmagasinet bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende diabetes diabetesforum din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forskningsetikk forste-steg fotterapeuten fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten gravplassen handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten HRRnett hus-bolig i-skolen jakt-fiske journalisten juristkontakt khrono kilden-kjonnsforskningno kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport Kontekst lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse religionerno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog skolelederen sykepleien synkron tannhelsesekreteren Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transit-magasin transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt