HRR, Hotell, Restaurant & Reiseliv
08.12.2023
Anders Braathen, også kjent som «Hipstakokken», forbereder juIemenyen på SmaIhans, mens han forteIIer om mat og Iivet på restaurantkjøkkenet.
J eg hadde egentlig mest-lyst til å bli bartender da jeg var tretten. Men så ble jeg plutselig mer interessert i å lage mat, sier Anders Braathen.
- Kanskje det er litt rart å ville det som trettenåring? Jeg er glad det ikke ble sånn, utbryter kokken med over 30 års erfaring under beltet, lattermildt.
På kjøkkenet til Smalhans i Oslo, i et mikrokosmos av sleiver og øser, potter og panner, røyk, damp, lukt og smak, står Braathen. Hendene flyr hyppig frem og tilbake - for å røre, dytte, trekke, løfte og skyve. Ikke minst for å kvalitetssikre at alle kreasjonene er på vei nøyaktig dit han ønsker dem. Han forbereder restaurantens julemeny - et særs lite tradisjonelt julegilde i sann Braathen og Smalhans-stil.
Med et sveip heller han whisky i en kjele
Gå til mediet- Kanskje det er litt rart å ville det som trettenåring? Jeg er glad det ikke ble sånn, utbryter kokken med over 30 års erfaring under beltet, lattermildt.
På kjøkkenet til Smalhans i Oslo, i et mikrokosmos av sleiver og øser, potter og panner, røyk, damp, lukt og smak, står Braathen. Hendene flyr hyppig frem og tilbake - for å røre, dytte, trekke, løfte og skyve. Ikke minst for å kvalitetssikre at alle kreasjonene er på vei nøyaktig dit han ønsker dem. Han forbereder restaurantens julemeny - et særs lite tradisjonelt julegilde i sann Braathen og Smalhans-stil.
Med et sveip heller han whisky i en kjele