Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Fri tanke

fri-tanke
Fri tanke er Human-Etisk Forbunds medlemsmagasin. Med utgangspunkt i et livssynshumanistisk ståsted skriver bladet om tema som er relevante og interessante ut fra et sekulært humanistisk livssyn. Fri tanke bringer nyheter og bakgrunnsartikler om livssynspolitiske saker, tema som er aktuelle i organisasjonen, samt mer allmenne tema behandlet fra et humanistisk ståsted. Skepsisstoff og religionskritikk har også plass i Fri tanke. Fri tanke skriver først og fremst om norske forhold, men beveger seg også utenlands. Nettutgaven www.fritanke.no publiserer daglig på hverdagene.

Se tidligere nummer på http://fritanke.no/index.php?page=pdf
Frekvens: 4 utgaver pr år
Fri tanke
Boks 9076 Grønland
0133 OSLO
Tlf 23 15 60 20
Faks

Utgiver:

Human-Etisk Forbund


Trykkeri:

Kroonpress

Artikler fra mediet

Klar på Netflix i dag: Filmen om USAs mest hatede ateist
Madalyn Murray O Hair grunnla USAs mest kjente ateistorganisasjon. Nå kan du se filmen om det dramatiske livet hennes, og den tragiske slutten. I 2001 ble tre maltrakterte lik gravd opp på en ranch i Texas.
article_web Fri tanke 24.03.2017
Lang utdannelse fører til mindre klimafornekting, unntatt for en gruppe
I USA står noen på sitt uansett, selv om de har gått lenge på skole. Det er forskjell på folk.
article_web Fri tanke 23.03.2017
Hvilken kommune har høyest andel HEF-medlemmer? Sjekk din kommune
En av dem scorer vesentlig høyere enn de andre, og det er kanskje ikke den du tror. Nesodden har den høyeste andelen HEF-medlemmer av alle norske kommuner. 3,74 prosent av nesoddingene er medlem i Human-Etisk Forbund.
article_web Fri tanke 22.03.2017
Opplysningstidens stridbare kjendistenker
Han var monarkist på sin hals med forakt for de brede massenes dumskap, men samtidig en forkjemper for ytringsfrihet, religionsfrihet og toleranse. Voltaire var opplysningstidens stjerne.
article_web Fri tanke 21.03.2017
Statskirken på Island under 70 prosent
Redusert med tjue prosent på tjue år. I 1998 var 90 prosent av den islandske befolkningen medlemmer av statskirken. I dag ble det kjent at tallet for første gang har kommet under 70 prosent - 69,89 prosent for å være nøyaktig.
article_web Fri tanke 20.03.2017
Nordiske humanister samlet ut mot dansk blasfemilov
De nordiske humanistorganisasjonene har gått sammen og oppfordrer i dag den danske regjeringen om å avskaffe den danske blasfemiparagrafen.
article_web Fri tanke 20.03.2017
Røst og Bokn over to år på etterskudd med lovpålagt utbetaling
21.000 enkeltvedtak fattes hvert år i norske kommuner. Human-Etisk Forbund vil ha en slutt på rotet. Loven sier at alle kommuner hvert år er nødt til å betale like mye til tros- og livssynssamfunn utenfor Den norske kirke pr.
article_web Fri tanke 17.03.2017
- Samme regler bør gjelde for prester som frisører
- Noe av poenget med [i]Faithonomics[/i], er å si at religion ikke er noe grunnleggende forskjellig fra andre markeder, forteller Torkel Brekke, som er professor i religionshistorie, men nå har begått en økonomibok om religion.
article_web Fri tanke 17.03.2017
Fragell: - Snåsamannen er de liberalkristnes mirakelhelbreder
- Snåsamannen bare er en mildere versjon av halleluja-kristendommens mirakelhelbredere, mener Levi Fragell. Bjørn Are Davidsen er ikke helt enig.
article_web Fri tanke 17.03.2017
Likestillingsombudet: EU-domstolen gir ikke fri adgang til hijab-nekt
Det er ikke fritt fram for arbeidsgivere å nekte ansatte å bruke religiøse hodeplagg, selv om noen synes å tro at det er det EU-domstolens avgjørelse betyr, ifølge likestillings- og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm.
article_web Fri tanke 16.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt