Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bedre Skole

bedre-skole
Bedre Skole er Utdanningsforbundets forum for pedagogisk debatt, og tar i artikler, reportasjer og intervjuer opp aktuelle pedagogiske og skolepolitiske spørsmål.
Antall lesere: 107 000 (Ipsos MMI 1. halvår 2012)
Opplag: 105 544
Frekvens: 4 utgaver pr år
Bedre Skole
Boks 9191 Grønland
0134 OSLO
Tlf 24 14 20 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Tore Brøyn
24 14 23 52
91 37 26 88
tore.broyn@udf.no
Annonseansvarlig
Hilde Aalborg
911 99 989
ha@utdanningsnytt.no

Utgiver:

Utdanningsforbundet


Trykkeri:

Stibo Graphic

Artikler fra mediet

Lost opportunities
Mange elever blir passive fordi de ikke ser sammenhengen mellom engelsken de har lært og bruker i fritiden og det man holder på med i skolen. Skolen sløser med mulighetene dersom den ikke i større grad tar utgangspunkt i elevenes ofte imponerende engelskferdigheter.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Utviklende opplæring i matematikk - utfordringer for læreren
Utviklende opplæring i matematikk, såkalt russisk matematikk, er en metode som får økt oppslutning. Opplegget kan imidlertid innebære utfordringer i forhold til lærerens praksis.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Vil ha yrkesfag i grunnskulen
Ungdomsskuleelevar veit for lite om yrkesfag, og derfor bør desse faga inn i grunnskulen.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Retning og hensikt i klassesamtalene
Elever i skolen skal lære å samtale og trenger en samtalekultur som er gjensidig og støttende. Men det er ikke tilstrekkelig at elevene prater, samtalene skal også ha en retning og hensikt. Det krever planlegging og ledelse fra lærerens side.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Det fins ingen Singapore-matematikk
Dr. Yeap Ban Har regnes som en guru innenfor matematikkopplæring. Det ble sett som et kupp å få ham til Norge, nærmere bestemt til Oslo Katedralskole, der han over tre dager foreleste for til sammen 700 matematikklærere. Men Yeap Ban Har avviser at det er nye og revolusjonerende metoder han presenterer. Det fins ingen «singapore-matematikk», vi kaller det bare matematikk, sier han.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Kultur-Go med Pokémon
Pokémon hjelper elevene til å lære mer om kultur, ifølge spillforsker Helga Dís Ísfold Sigurdardóttir ved Nord universitet i Steinkjer.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Til Norges lærere: tør å prøve!
En skoleelev forteller om sine erfaringer fra sitt første år i videregående med en lærer som tør å eksperimentere med undervisningen. Hvorfor er det så få andre som gjør dette, når det gjør skoledagen så mye mer spennende?
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Å undervise om religion og livssyn på barnetrinnet
Hans Hodne er førstelektor og Helje Kringlebotn Sødal er professor ved Universitetet i Agder. De har en rekke utgivelser knyttet til skolerelaterte emner bak seg, særlig innen religion.
article_print Bedre Skole 25.11.2016
Hvordan yrkesretting og relevans praktiseres i fellesfagene
En utredning viser at de fleste lærere bruker et annet repertoar av arbeidsmetoder når de underviser fellesfagklasser i yrkesfag enn det de bruker i studiespesialiserende klasser. Yrkesretting kan øke gjennomføringsgraden når en dyktig lærer klarer å gjøre undervisningen relevant. Men med mislykkede forsøk på yrkesretting risikerer man bare å gjøre vondt verre for de svakeste elevene.
article_print Bedre Skole 25.11.2016

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt