Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Bedre Skole

bedre-skole
Bedre Skole er Utdanningsforbundets forum for pedagogisk debatt, og tar i artikler, reportasjer og intervjuer opp aktuelle pedagogiske og skolepolitiske spørsmål.
Antall lesere: 107 000 (Ipsos MMI 1. halvår 2012)
Opplag: 105 544
Frekvens: 4 utgaver pr år
Bedre Skole
Boks 9191 Grønland
0134 OSLO
Tlf 24 14 20 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Tore Brøyn
24 14 23 52
91 37 26 88
tore.broyn@udf.no
Annonseansvarlig
Hilde Aalborg
911 99 989
ha@utdanningsnytt.no

Utgiver:

Utdanningsforbundet


Trykkeri:

Stibo Graphic

Artikler fra mediet

Lite realistisk å melde oss ut av PISA
Svein Sjøberg har i mange artikler og bøker advart mot de uheldige virkningene PISA har på skolen. Han syns i utgangspunktet at det ville være en god idé å melde seg ut.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Norge bør fortsatt være med
Marit Kjærnsli, prosjektleder for PISA Norge, mener vi vil gå glipp av mye nyttig informasjon hvis vi skulle melde oss ut av PISA-samarbeidet.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Meld Norge ut av PISA!
Utdanningsforbundet, med leder Steffen Handal ønsker å melde Norge ut av PISA-samarbeidet. Hva har man så oppnådd med dette utspillet? Og har han virkelig noen tro på at det vil skje?
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Alle elever ønsker å bli sett
Elever blir intervjuet om sine relasjoner til lærere. For lærerne ble det en påminnelse om hvor viktig kroppsspråk, stemmebruk og mimikk er for elevenes trivsel og læring.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Litteratur i skulen
Kva er det eigentleg vi diskuterer når vi diskuterer litteratur og skule? Her eit forslag til fem ulike emne som kan bidra til å ordne debatten.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Bruk av tegn i pedagogisk praksis
Et svar på en overdreven og innsnevrende målstyring i skolen, kan være at lærere selv formulerer sine mål og drøfter hvordan de underveis kan iaktta tegn på at mål nærmer seg. Pedagogisk bruk av tegn gjør det dessuten mulig å finne ut hvordan verdier som inkludering, demokratisk samhandling og det å ta vare på miljøet, kan komme til uttrykk i undervisningen.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Norsk kvinnehistorie som tegneserie
Et bilde av Madame Curie i naturfagsalen, eller av Sigrid Undset på biblioteket, er stort sett det eneste som minner elevene våre på at «kvinner ikke
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Bedre engelskundervisning
Engelskundervisningen på barnetrinnet er for dårlig, mener UiS-forsker. Den kan gjøres bedre gjennom samarbeid mellom engelsk- og norsklærerne.
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Skrivedidaktikk
Skriving er en av de fem grunnleggende ferdighetene i alle fag, og har blant annet som formål å fremme læring, gi ressurser til å delta i demokrati og yrkesliv og dessuten være et redskap for utvikling av egen identitet (udir.no).
article_print Bedre Skole 10.03.2017
Lærer fransk med app
Videregåendeelever lærer fransk lettere og bedre ved hjelp av stipendiat Caroline Cruauds fransk-app.
article_print Bedre Skole 10.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene fontene-forskning forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hold-pusten hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt