Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Arkitektur N

arkitektur-n
Arkitektur N kommer ut med 8 nummer i året og er siden 1919 presentasjonsorganet for norske arkitekter, landskapsarkitekter og interiørarkitekter. Det er i dette tidsskriftet utvalgte byggverk, interiører og landskapsarbeider blir presentert, både for faggruppene selv og for andre i byggebransjen. Tidsskriftet fungerer som arkitektfagets vindu mot omverdenen, som et registreringssted for arkitektonisk interessante byggverk og prosjekter, og som et forum for arkitektfaglig utvikling. Hvert enkelt nummer brukes om og om igjen over et lengre tidsrom som inspirasjon i arkitektenes prosjekteringsarbeide.
Opplag: 6 279
Frekvens: 8 utgaver pr år
Arkitektur N
Josefines gate 34
Oslo
Tlf 23332500
Faks
Ansvarlig redaktør
Ingerid Helsing Almaas
23 33 25 30
91 58 36 48
iha@arkitektur-n.no
Annonseansvarlig
annonser@arkitektur.no

Utgiver:

Norske arkitekters landsforbund


Trykkeri:

Merkur Grafisk AS

Artikler fra mediet

Det man egentlig vil
Rodeo Arkitekter har basert sin praksis på overbevisningen om at samfunnsvitenskapene må være en integrert del av den faglige forståelsen av arkitektur og byplanlegging. Gjennom de mange ulike stadiene i et prosjekt forsøker Rodeos arkitekter, planleggere og sosiologer å utfordre og forstyrre hverandre, ofte med overraskende konsekvenser for prosjektene. Ingerid Helsing Almaas har snakket med
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Øl og historie
Puben i de tidligere industrilokalene på Lademoen gjenoppliver både en bydel og et stykke bryggerihistorie.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Intuisjon? Intelligens?
"Intuisjon er den høyeste formen for intelligens", sto det i overskriften på et nyhetsbrev som dukket opp i redaksjonens innboks. Ja, vi hadde jo lenge hatt en følelse av det. Sånn rent intuitivt, liksom.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Furuset bibliotek og aktivitetshus - FUBIAK Det er ikke nok å spørre folk
Furuset bibliotek og aktivitetshus, Oslo Rodeo Arkitekter AS Arkitektens beskrivelse
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Det vrengte huset
"House for Enjoying the Harsh Cold": I det vrengte huset har teamet fra AHO minimalisert det oppvarmede arealet og omgitt det med en sekvens av utvendige rom, hvert av dem med sine kvaliteter og sitt unike mikroklima.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Space as curatorial practice: the exhibition as a spatial construct.
"Ny kunst i tusen år" (1970), "Vår Verden av Ting - Objekter" (1970) and "Norsk Middelalderkunst" (1972) at Henie Onstad Kunstsenter.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Overvann som ressurs
Overvann på ville veier er en konsekvens av økt urbanisering, klimaendringer og et underdimensjonert og gammelt ledningsnett. I form av åpne bekkeløp, renner, vannspeil og dammer, kan vann brukes aktivt for å skape opplevelseskvaliteter i utemiljøet. Samtidig oppnås positive effekter knyttet til fordrøyning av regnvann, flomforebygging, vannrensing og økt biologisk mangfold.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Nye prosjekter
Museum ved Lascaux-grottene I samarbeid med SRA Architectes, Casson Mann (scenografi) og Duncan Lewis Scape Architecture har Snøhetta tegnet besøkssenteret Lascaux IV Cave Museum ved de verdensarvlistede hulemalerigrottene.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Kuben
Aust-Agder museum og arkiv i Arendal er et kulturhistorisk senter for fylket, som skal samle lokalhistoriens fortid, nåtid og framtid.
article_print Arkitektur N 29.03.2017
Massivtre og brannsikkerhet
På oppdrag fra Direkoratet for byggkvalitet og Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap har SP Fire Research AS gjennomført en litteraturstudie på brannsikkerhet ved bruk av massivtre i bygninger.
article_print Arkitektur N 29.03.2017

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren bistandsaktuelt blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten juristkontakt kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren uniforum universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt