Alle mediene redigeres i henhold til
redaktørplakaten og vær varsom-plakaten.

Ren Mat

ren-mat
Ren Mat er magasinet for folk som er opptatt av maten de spiser. Magasinet er uunnværlig for alle som vil følge med på den økologiske utviklingen, landbruk og forbruk, og som er opptatt av en bærekraftig og fornuftig bruk av ressursene. Ren Mat holder leserne oppdatert på sammenhengen mellom mat, matproduksjon, miljø og helse. Våre lesere er bevisste forbrukere, matprodusenter, forskere, byråkrater og folk i foredlingsindustri og omsettingsledd. Medlemmer i Oikos - Økologisk Norge mottar Ren Mat, i tillegg til bladets øvrige abonnenter. Ren Mat utgis av Oikos - Økologisk Norge og er det eneste matbladet i Norge med et økologisk fokus.
Opplag: 16 945
Frekvens: 4 utgaver pr år
Ren Mat
Engebrets vei 3
0275 OSLO
Tlf 24 12 41 00
Faks
Ansvarlig redaktør
Wanda Widerøe
91 15 52 91
wanda@oikos.no
Annonseansvarlig
Pia Kristensen
917 67 261
pia.kristensen@dgmedia.no

Utgiver:

Oikos - Økologisk Norge


Trykkeri:

AS Printall

Artikler fra mediet

C så rent
Produktene i denne serien er lansert av Caroline Heyerdahl, dette er hennes bidrag til at vi skal slippe ut mindre skadelige stoffer i kloakken.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Kan sauer verte profetar i eige land?
Kvardagen. Naboen, varmvatnet i dusjen, tuntreet, vegen til butikken, dagens tredje kaffikopp med kanelbolle til. Alt det som somme tider er vanskeleg å sjå, og difor òg setje pris på. Slik er vi no ein gong skapte, på leiting etter spenning, det gode er ein annan stad.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Vi kan bidra globalt ved å være ressursbevisste lokalt.
Dette økologiske undret, gress og planter som gror i regn og sollys, er det sikreste naturgitte fortrinnet vi har her i landet.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Det norske låret
Fenalår. Smak på ordet. Det gir gode assosiasjoner til høytid og bål, peis og leskende drikke. Putter du et fenalår i sekken har du både næring og salt som du trenger på tur. Fenalåret er urnorsk tradisjonsmat, et unikt produkt som bare vi lager.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Et økoår
Med fine bilder, små tekster, noen sesongoppskrifter og et kalendarium tar Oikos deg med på en liten økologisk reise gjennom året. Kalenderen gir en smakebit av det mangfoldet vi har i Norge, og er en inspirasjon på veggen.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Rein rein
Tamreinen er samisk, men kjøtet er ditt og mitt og moglegheitane til å ete god og næringsrik mat sannsynlegvis større enn du anar. Enten reinen bor på den svenske eller norske sidan av grensa vert den stadig meir synleg.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Ny kolonial i Bergen
I Bergens hippe gate, Skostredet, har Råvarene, en zero-waste kolonial med fokus på kortreiste og økologiske råvarer, etablert seg.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Fermentering online
Fermenteringsguruen Gry Hammer gir nå online kurs i fermentering. Hjemme på ditt eget kjøkkenet kan du få god veiledning når du skal fermentere kål, gulrøtter, agurker, te og mere til.
article_print Ren Mat 02.12.2016
Et nyttårsforsett?
I fjor kastet hver av oss 42 kilo med mat. Dette er riktignok fire kilo mindre enn vi kastet for få år siden, så hipp-hipp-hurra. Men vi kan bli enda flinkere!
article_print Ren Mat 02.12.2016
Logisk kjøtt
Ser vi på beitedyr som en romantisk etterlevning fra et gammelt jordbruk? Det lyder både logisk og lurt å satse på disse dyrene som omdanner gress, lyng og tare, kvist, urter og blomster til mat for oss mennesker, samtidig som de rydder i norsk natur. Men det er kanskje ikke så enkelt?
article_print Ren Mat 02.12.2016

Sider

Nyhetsbrev

Lag ditt eget nyhetsbrev:

Mer om mediene i Fagpressen

advokatbladet agenda-316 allergi-i-praksis arbeidsmanden arkitektnytt arkitektur-n astmaallergi automatisering baker-og-konditor barnehageno batliv bedre-skole bioingenioren blikkenslageren bobilverden bok-og-bibliotek bondebladet buskap byggfakta dagligvarehandelen demens-alderspsykiatri den-norske-tannlegeforenings-tidende din-horsel energiteknikk fagbladet farmasiliv finansfokus fjell-og-vidde fontene forskerforum forskningno forste-steg fri-tanke frifagbevegelse fysioterapeuten golferenno gullur handikapnytt helsefagarbeideren hk-nytt hus-bolig i-skolen journalen journalisten kampanje khrono kilden-kjonnsforskningno kirkegarden kjokkenskriveren kjottbransjen kommunal-rapport lo-aktuelt lo-finans lo-ingenior magasinet-for-fagorganiserte magma medier24 museumsnytt musikkultur natur-miljo nbs-nytt nettverk nff-magasinet njf-magasinet nnn-arbeideren norsk-landbruk norsk-skogbruk ntl-magasinet optikeren parat parat-stat politiforum posthornet psykisk-helse psykologiskno ren-mat samferdsel seilmagasinet seniorpolitikkno sikkerhet skog sno-ski sykepleien synkron tannhelsesekreteren teknisk-ukeblad Tidsskrift for Norsk psykologforening traktor transportarbeideren universitetsavisa utdanning vare-veger vvs-aktuelt