Ren Mat
01.12.2023
Å lage kornmaten selv er både sunnere og billigere enn å kjøpe ferdig. Elte- og hevefritt brød, kjøleskapsgrøt og deilig granola er tre kornoppskrifter du vil bli glad for å få inn i hverdagsrutinen.
Raskt hverdagsbrød
Jada; vi elsker surdeigsbrød og mener absolutt at det er best for kroppen med langtidshevet brød på bløtlagt korn. Men noen ganger «skjer livet», og tidsklemma gjør at alternativet er kjøpebrød. Da er det flott å kunne ty til et deilig og raskt hverdagsbrød som er både heve- og eltefritt!
Du trenger
100 g havremel 400 g fin sammalt hvete 1 ts natron 1 ts salt 3 dl skummet kulturmelk 2 dl vann 2 ss lettkokte havregryn til pynt 1 brød Allergener: Gluten Fremgangsmåte Sett ovnen på 220 °C overog undervarme.
Miks det tørre i en bolle, hell deretter oppi det våte. Rør til deigen er godt samlet. Hell deigen ut på et melet bord og form til et rundt brød.
Gå til medietJada; vi elsker surdeigsbrød og mener absolutt at det er best for kroppen med langtidshevet brød på bløtlagt korn. Men noen ganger «skjer livet», og tidsklemma gjør at alternativet er kjøpebrød. Da er det flott å kunne ty til et deilig og raskt hverdagsbrød som er både heve- og eltefritt!
Du trenger
100 g havremel 400 g fin sammalt hvete 1 ts natron 1 ts salt 3 dl skummet kulturmelk 2 dl vann 2 ss lettkokte havregryn til pynt 1 brød Allergener: Gluten Fremgangsmåte Sett ovnen på 220 °C overog undervarme.
Miks det tørre i en bolle, hell deretter oppi det våte. Rør til deigen er godt samlet. Hell deigen ut på et melet bord og form til et rundt brød.